Der er mange fordele ved en tyngdedyne

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med en tyngdedyne, så er det måske en god idé at læse med her. Hvis du er en af de mange mennesker, som har svært ved at falde i søvn, sover uroligt eller føler dig ængstelig, når du skal sove, så kan denne type dyne måske hjælpe dig. En tyngdedyne har nemlig enormt mange fordele og kan bruges af folk i mange forskellige aldre. Læs med her og lær mere omkring tyngdedynerne.

Tyngdedynen – hvad er dette for en type dyne?

En tyngdedyne kaldes også for en kugledyne. Sådan en dyne er fyldt med kugler. Kuglerne kan bestå af forskellige slags materialer herunder glas eller plastik. Det der gør sig særligt gældende ved denne type dyne er vægten på den. En tyngdedyne, eller kugledyne om man vil, er nemlig tungere end normale dyner, som man kender dem. Det med vægten på dynen kan have mange fordele.

Der findes mange forskellige tyngdedyner på markedet, så det giver god mening at bruge noget tid på at finde den rette. Du kan eksempelvis finde gode tyngdedyner via linket.

Tryghed med en tyngdedyne

Én af de store fordele ved tyngdedynen er blandt andet, at den kan give tryghed. Når man ligger med en dyne med vægt, kan det for nogen føles som om, man bliver krammet. Vægten gør så, at man vil kunne føle sig mere tryg, når man skal til at sove – men også imens man sover. Folk som lider af eksempelvis angst kan derfor have fordel af sådan en dyne.

Fald hurtigere i søvn

Bruger du normalt meget lang tid på at falde i søvn, og vender og drejer du dig, hvad der føles som 100 gange hver eneste aften? Så kan tyngdedynen hjælpe. Dét som tyngdedynen kan gøre her, er, at give dig en beroligende effekt. Vægten gør nemlig, at man kan mærke sin egen krop mere og derved måske føler sig mere ’grounded’.

Findes tyngdedyner kun til voksne mennesker?

Tyngdedyner findes faktisk til forskellige aldre. Det er således ikke kun voksne mennesker, som kan have gavn af denne type dyne. Faktisk kan sådan en dyne også være effektiv til børn.

Hvis barnet også døjer med nogle af de ovenstående problemer inden sengetid, kan det måske give mening at prøve at købe en tyngdedyne til ham eller hende. Der er altså både børn og voksne, som kan få glæde af denne dyne med vægt.

Har alle tyngdedyner den samme vægt?

Nej, det har de ikke. Tyngdedyner kommer med forskellig vægt. Der er således ikke bare én enkelt vægt til alle mennesker. Nogle foretrækker desuden mere vægt end andre. Men der er en tommelfingerregel, man kan gå efter, når man skal ud at købe den rette tyngdedyne. Dette kan du læse mere om i næste afsnit.

Sådan finder du den rette tyngdedyne

Dét man skal kigge efter, når man skal på jagt efter en tyngdedyne er en vægt, som passer til ens egen kropsvægt. En forhandler skriver eksempelvis, at dynen bør vej 8-12% af brugerens vægt. Det betyder, at vejer man 80 kg, så er det en dyne der vejer 6,4-9,6 kg man skal lede efter, når man skal finde en tyngdedyne fra dem.

Man skal dog være opmærksom på, at den helt tunge ende af anbefalingen, måske ikke altid lige er det allermest optimale for alle. Hvis I eksempelvis anskaffer jer en tyngdedyne til én, som har problemer med bevægeligheden, så bør han eller hun nok være under opsyn til en start, så I sikrer jer, at personen kan løfte den af.

Dårlig søvn

At sove dårligt er noget rigtigt mange mennesker døjer med – Også her i Danmark. Faktisk er statistikkerne ret høje, og der kan være mange grunde til, at folk lider af søvnproblemer. Der er ingen garanti for, at en tyngdedyne kan give en den perfekte drømmesøvn, men det er måske alligevel en god idé at prøve.

Du kan eventuelt læse mere om forskellige personers beretninger om dynerne, og hvad de synes om dem. En god seng er selvfølgelig også relevant i forhold til at sove godt. Det er derfor måske også en af de ting, man skal kigge på, hvis der skal ske nyt i kampen for en god søvn.

faktura_141

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.