Fem grunde til at du bør overveje at bruge WordPress til din hjemmeside

Dette indhold er sponsoreret 

Skal du lave en hjemmeside? Så har du sikkert hørt om WordPress. Men hvad er det egentlig og hvad er fordelene ved WordPress? Det kan du læse mere om her Uanset om du skal lave en blog, webshop eller reklamere for din virksomheds ydelser online, kan du bruge WordPress. WordPress er et Content Management System (CMS) og er et værktøj til at skabe og forvalte din hjemmeside. WordPress er det mest brugte CMS i verden – faktisk bruger omtrent en tredjedel af verdens websites WordPress. Det er med god grund, at WordPress er så populær, for det er et alsidigt værktøj. Uanset om du bare skal lave en simpel blog, hvor du poster madopskrifter, eller du skal lave en webside til din virksomhed, der kræver mere komplicerede funktioner, kan WordPress opfylde dit behov. WordPress er et meget fleksibelt værktøj, og så er det meget brugervenligt, da det kan bruges af alle, uanset hvilken teknisk formåen man har – om man er nybegynder eller garvet webudvikler. Overvejer du at oprette hjemmeside med WordPress, så læs med her og bliv klogere på, hvad det er, og hvorfor du skal bruge WordPress.

 

Gratis at starte

Som udgangspunkt er WordPress et gratis og open source software – så du har faktisk ingen undskyldninger for ikke at gå i gang med at opbygge din webside med WordPress. Dog skal du huske, at du først skal købe et domænenavn og leje dig ind på et webhotel, der understøtter WordPress, før du kan gå i gang. At det er open source software, betyder at du frit kan bruge, tilpasse, bygge ovenpå og distribuere softwaren. Med den gratis software kan du simpelt og hurtigt komme i gang med en blog, men hvis du ønsker mere avancerede funktioner, som for eksempel en handelsplatform, bliver du nødt til at betale. WordPress har seks forskellige prisklasser at vælge imellem, alt efter hvad dit behov er, så du ikke behøver at betale for funktioner, du ikke skal bruge.

Brugervenlighed

WordPress er super let at bruge, selv hvis du er begynder. Når du har oprettet en WordPress hjemmeside, er der er simpelt og intuitivt dashboard, samt en menu ude i siden, hvor du kan se dine muligheder. Du kan på denne måde hurtigt lave nye post og sider på dit site, tilpasse designet og meget mere. Med WordPress kan du nemt selv styre dit site uden professionel hjælp. WordPress opdaterer nemlig regelmæssigt selv, som du skal installere, hvilket betyder du ikke selv skal sørge for at tænke på, hvordan du opdaterer dit site. Du kan derudover også installere WordPress backup plugins. Et plugin er en slags app, der tilføjer nogle avancerede funktioner til dit website. Med backup plugins kan du nemt opsætte automatisk backup af dine hjemmesides filer og gemme dem et andet sted online, for eksempel i Onedrive.

Hjælp til SEO

Uden SEO, der står på “search engine optimization”, vil der ikke komme trafik ind på din hjemmeside. SEO handler om du skal have optimeret din hjemmesides content, så det matcher, hvad dine brugere søger efter på søgemaskiner som Google. På den måde kommer du højere op i søgeresultaterne på Google, og får dermed mere organisk trafik. SEO er en kunst og tager tid at lære, men med WordPress kan hjælpe dig til at få en bedre ranking. WordPress har nemlig nogle indbyggede værktøjer, der viser hvor SEO-venligt dit content er. Og så kan du endda også installere nogle SEO plugins, for at får endnu mere trafik. Med et SEO plugin kan du tilføje et en SEO optimeret titel og beskrivelse til posts på dit site, samt tilføje nøgleord, som brugere vil søge på. Du kan også få en forhåndsvisning af, hvad brugere vil se, når de google din hjemmeside. 

Global og formbar

WordPress er et globalt software og understøtter hele 160 forskellige sprog. Derfor kan du både lave hjemmesider på dit eget sprog, men også med stor sandsynlighed lave en hjemmeside til dine brugere andre steder i verden. Mange tror, at WordPress kun er for bloggere, men WordPress er for alle; den er som beskrevet en software, du kan tilpasse dine efter behov, og du kan altid udvide og ekspandere din hjemmeside. Dette gør du med temaer og plugins, som det kort er blevet beskrevet. Hvis du har en webshop, kan du vælge et tema, dvs. fundamentet for din websides design, og du skal bare tilføje logo, posts og måske ændre nogle farver. Hvis du så gerne vil gøre din blog mere avanceret og for eksempel analysere trafikken på din webside, kan du installere et plugin, der holder øje med det.

Sikkerhed

Det værste en webside-ejer kan forestille sig er hackerangreb eller ondsindet malware, der ødelægger alt det, du har opbygget på dit site. Heldigvis gør WordPress det nemt for dig at forbedre din websides sikkerhed. Først og fremmest gør WordPress mange opdateringer, at du kan holde din side opdateret og fri for sikkerhedsbrister. Derudover kan du også let og gratis få et SSL certifikat til din WordPress side. SSL krypterer nemlig data mellem din hjemmeside og brugerne, hvilket gør det sværere at stjæle informationer fra dig. 

Endelig kan du også installere sikkerheds plugins, der tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til det, WordPress allerede tilbyder. 

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.