Sådan får du et flot hjemmeside design

Hjemmesidens design og opbygning er altafgørende for brugerens oplevelse, og en hjemmeside der IKKE fungerer optimalt, bruger folk sjældent tid på.

Derfor får du mest ud af din side når du har god tekst, professionelle billeder, og et flot hjemmeside design. Her får du tips til de ting du bør overveje omkring designet af din hjemmeside.

Giv din hjemmeside en tanke og skriv dine ideer ned

På mange måder kan man sammenligne værdien af den tid, man lægger i at få succes online, med at bygge et helt nyt hus. Hjemmesiden er dit hus’ fundament, som hele forretningen står og falder med. Uden det rette design og indhold er det svært at kommunikere dit budskab ud - og derfor endnu sværere at sælge og få succes med din forretning. Derfor bør du anskue opbygning af din hjemmeside og dertilhørende valg af design som en fremtidsinvestering for din forretning. Brug din tid på at skabe det rette fundament for din forretning, og det vil komme dig tusinde gange igen. Lav en simpel og kort beskrivelse for hver enkel side, det hjælper langt mere end man skulle tro!

Hvornår er en hjemmesides design godt?

Det er for det første altafgørende, at din hjemmeside er modtagerorienteret. Det betyder, at din hjemmeside skal være henvendt til din målgruppe og budskabet skal nå ud til netop denne gruppe af mennesker. Som bruger kan man lynhurtigt afkode, om hjemmesiden ér indbydende, og én man har lyst til at handle igennem. Derfor skal din hjemmeside være overskuelig, sige noget om dig, dine produkter og ydelser - ligesom det kan være oplagt at inddrage udtalelser fra både dine tidligere og nuværende kunder. På den måde tilføjer du et kvalitets-stempel til din hjemmeside, som øger din troværdighed og i sidste ende øger dit salg. Derfor skal du altså tænke enormt meget i brugervenlighed og generelt gøre dit design og indhold brugerorienteret. Men hvordan får du så et flot hjemmeside design i praksis? Hvilke veje skal du gå? Der er nemlig flere måder du kan vælge, når du ønsker at skabe et flot hjemmeside design.

Find en færdig template

Èn af metoderne til at få et flot hjemmeside design er, at du finder dig en færdig template. Hvis du finder en færdig template betyder det, at du får en slags skabelon over et færdigt webdesign og dertilhørende opsætning til din hjemmeside. Templaten står derfor kun for selve designet af hjemmesiden og opsætningen af den, hvilket kan være en stor fordel, hvis du har en hjemmeside i forvejen, som du ønsker at give et nyt look og design. Ved at anvende en template, ændrer du nemlig ikke på det allerede eksisterende indhold, men kun på hjemmesidens design. En færdig template henvender sig til dig, der ikke er så stærk inden for programmering - eller måske blot ønsker at lægge din tid og energi et andet sted. Her kan du se en video om de tre design niveauer vi benytter. På vores side om hjemmeside priser kan du se flere videoer om det at lave en hjemmeside.

Søg inspiration hos andre

Èn anden oplagt metode til at finde dig et flot hjemmeside design er at søge inspiration hos andre. Hvad gør andre hjemmesider, som virkelig særlig godt? Hvornår virker en hjemmeside særlig indbydende? Det kan være en rigtig god idé at finde inspiration hos andre, fordi du dermed kan låne de bedste idéer hos andre, og bevidst gå uden om det, der ikke fungerer særlig godt hos andre. Du kan derfor låne deres design elementer og tilpasse det din hjemmesides univers, og på den måde få det bedste fra begge verdener. Du kan ligeledes søge inspiration på det sociale medie Pinterest, som har samlet en masse inspirations-billeder og boards inden for alverdens emner. Du kan logge på Pinterest med din mail eller Facebook konto, og derefter gå i fuld gang med at suge de gode idéer til dig. På Pinterest kan du så søge på f.eks. søgeord såsom “webdesign”, “webdesign layout” eller “webdesign inspiration” og hele tiden tilføje ord, så du får resultater der henvender sig til netop det, du ønsker.

Hyr en webdesigner

Ønsker du i stedet at skille dig helt ud fra andre sider? Så kan det være oplagt for dig at hyre en webdesigner. At hyre en webdesigner har den helt store fordel, at du kan få alt, som du vil have det - og ligeledes kan du få et unikt design, hvilket kan medføre, at netop din hjemmeside går særligt ind hos modtageren og ikke mindst bliver husket. En webdesigner er ofte grafisk uddannet, og kan bl.a. have en uddannelse som multimediedesigner bag sig, men nogle webdesignere er også autodidakte og har lagt en masse timer i at blive rigtig skarpe inden for webdesign. Det kan være en god investering at hyre en webdesigner og webinators, hvis du ønsker, at din hjemmeside skal blive ligesom du vil have den, nogle specielle features på din hjemmeside, ligesom en webdesigner selv kan byde ind med en masse idéer til at skabe en hjemmeside, der er tilpasset brugeren og kan genere en forhåbentligt masse trafik.