Hvad er klokken i Thailand?

Da jeg bor i Chiang Mai, Thailand, bliver jeg ofte spurgt af kunder, familie og venner, “hvad er klokken i Thailand?”, “hvornår kan jeg træffe dig?”. Da 7 år i Chiang Mai, betyder at jeg har brugt meget tid i Thailand, har jeg hørt spørgsmålet mange gange. Derfor har jeg lavet dette ur, hvor du kan se hvad klokken er i Thailand, samt tidsforskellen mellem Danmark og Thailand. I Thailand har de naturligvis ikke sommer og vintertid, derfor skifter tidsforskellen fra at Thailand er 5 timer foran ved Dansk sommertid, til 6 timer foran ved dansk vintertid.

Se klokken i Thailand herunder:

Danmark:København/Aarhus/Odense
Thailand:Bangkok/Chiang Mai/Phuket

Hvornår er jeg til at træffe?

Tidsforskel, Thailand / Danmark. Når man ser på hvad klokken er i Thailand i forhold til Danmark, så stopper min arbejdsdag som regel omkring 11-12 stykker dansk middagstid. Dvs. når du går klar til frokost for at nyde en god leverpostej mad, så tager jeg ud og spiser aftensmad, det kan være Grøn Karry med ris eller lidt nudler med rød gris.

Derfor er det bedst at træffe mig mellem 07-12 dansk tid.

Når knægten er lagt i seng nogle timer senere, er der mulighed for at jeg kan tage et møde eller to, når bare det er aftalt på forhånd. Det er naturligvis såfremt at mine kone ikke lægger beslag på mig, det har hun sin fulde ret til om aftenen.

Jeg håber du her har fået et godt indblik i hvad klokken er i Thailand, og den tidsforskel der er mellem Danmark og Thailand.

Tidszoner Thailand

Thailand deler tidszone med blandt andet Myanmar, Malaysia med flere.

Opsummering tidsforskel Thailand Danmark:
Herunder kommer den nemme forklaring på tidsforskellen mellem Danmark og Thailand.
Thailand er 5 timer foran ved dansk sommertid.
Thailand er 6 timer foran ved dansk vintertid.

At lære klokken i Thailand, på Thai er svært, meget svært!

I Danmark har vi 24 timers systemet 0 til 24, i andre lande eks. USA bruger de 12 timers systemet AM/PM. Du kender det sikkert, de opdeler dagen i 12 timers sektioner, hvor AM er fra midnat 12.00AM til 11.59AM, middag. PM er fra middag 12.00PM til midnat 11.59PM, det går lige at holde styr på.

Men i Thailand er dagen delt op i 4 enheder af 6 timer, eller måske 8 sektioner á 3 timer. Dette kombineret med at der ser ud til at være nogen logik i den sproglige opbygning, gør det ekstremt forvirrende. Jeg har i hvert fald opgivet at lære at sige og forstå hvad klokken er på Thai. Så selv om jeg kan spørge “hvad er klokken?” på thai, så kan jeg ikke forstå deres svar, da det er ren volapyk. En dag når jeg møder en Thai/Dansker, der kan forklare deres “system”, vil jeg forsøge at forklare det bedre. “Hvad er kl i thailand?”, er faktisk let at sige på Thai, “Gi mong ti Thailand”, men som sagt  at forstå svaret er en anden historie, med mindre du har godt sprogøre, og en frisk ung hjerne.

Tiden i Thailand, en helt anden tidsfornemmelse!

Har man været længere tid i Thailand, finder man ud af at Thailænderne opererer med en helt anden Thailand tid end os andre. Altså ikke vedrørende hvad klokken i Thailand er på uret, men at deres tidsfornemmelse er anderledes end vores. I Thailand har man som regel tid nok, hvor vi I Vesten aldrig har tid nok, eller altid føler vi ikke når det vi skal. Ja, vi er vel altid bag ud. Det er nok derfor at mindfulness er så populært i Vesten.

Hvordan kommer det til udtryk i dagligdagen? Trafikken er bare langsommere, selvfølgelig er der mange der kører hurtigt, men de fleste tager det stille og roligt. De fleste kører overfor grønt eller drejer mellem 10-20km i timen. Thailænderne kan sidde helt upåvirket i trafikpropper i timevis.

Butikken er lukket! Finder du en populær Thai restaurant på Tripadvisor, og der står den åbner kl. 17.00, så kan du roligt tage den åbningstid med et gran salt, hvis de i det hele taget har åbent. Thailænderne lukker bare butikken hvis de syntes at de skal på ferie, eller besøge nogle venner, det tager de ikke så tungt.

Det mere afslappede forhold til tiden i Thailand, smitter som regel af på de fleste vesterlændinge med tiden.

Hvis man er i Thailand, er spørgsmålet nok nærmere, hvad er klokken i Danmark?

Vil man ringe hjem til Danmark fra Thailand, og har indstillet sit ur eller mobiltelefon til Thai tid,  så er det naturligvis omvendt hovedregning man skal lave. Danmark er 5 timer efter Thailand ved sommertid, og 6 timer bagefter i vintertid. Som hovedregel vil jeg sige “Vent med at ringe hjem til Danmark, til efter du har spist frokost.”

Lidt afsluttende fakta
Hvad er klokken i Thailand lige nu, dette blogindlæg udgav jeg d. 20. februar 2019 Kl. 03:58 dansk tid, og rent faktisk var kl i Thailand 09:58.

Og et par tips hvis du overvejer at rejse til Thailand
Skal du til Thailand og vil du gerne skåne din hud i den kraftige sol, så kan du finde gode tips til hudpleje i solen på  Solcreme-tilbud.dk. Er du til Yoga og sund mad, så er byen Chiang Mai, som jeg bor i det ultimative mekka, her er masser af yoga‐studios Spa, detox, og sund mad, både til veganere, vegetarer og kødspisere. Dyrk yoga i Chiang Mai, spis sund mad, og få det bedste ud af din ferie.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!