4 steder du kan streame lydbøger gratis uden binding

Lydbøger har for alvor fundet deres plads i vores dagligdag. De er ideelle til at slappe af med, uanset om man er på farten, i bilen, eller derhjemme.

Men hvor kan man lytte til dem uden at binde sig til et abonnement?

Her er en oversigt over fire steder, hvor det er muligt.

BookBeat

Hvis du vil høre gratis lydbøger online, er BookBeat et af de bedste bud!

Det unikke ved BookBeat er deres generøse prøveperiode på 60 dage. I denne periode kan du frit lytte til lydbøger i op til 40 timer.

Prisen er også en vigtig faktor. Hvis du beslutter dig for at fortsætte som betalende medlem, starter priserne fra kun 59 kr. om måneden.

Udvalget af lydbøger hos BookBeat er en anden stærk fordel. Med over 800.000 titler i både lyd- og e-bogsformat er der næsten garanteret noget for enhver smag.

Til sidst er brugervenligheden også værd at nævne. Appen er intuitiv og let at navigere i, og du har mulighed for at se andre brugeres bedømmelser af bøgerne. Det kan give dig en god idé om, hvad du kan forvente af de forskellige titler.

Den største ulempe er, at du skal have et abonnement for at fortsætte med at bruge tjenesten efter prøveperioden. Det er dog vigtigt at bemærke, at der ikke er nogen binding i prøveperioden. Du kan derfor opsige det uden binding og dermed undgå at skulle betale.

eReolen

Hvis du er typen, der helst vil høre lydbøger gratis uden et abonnement, så tag et kig på eReolen. Det er nemlig bibliotekernes egen lydbogs- og e-bogstjeneste, og her er der ingen binding eller abonnement at bekymre sig om.

Når vi taler fordele ved eReolen, er den mest oplagte, at det er fuldstændig gratis at bruge. Du logger simpelthen ind med dit bibliotekslogin, og så har du adgang til en verden af lydbøger og e-bøger.

Selvom eReolen har sine klare styrker, er der også et par svagheder at tage højde for. For det første kan du kun låne et begrænset antal lydbøger og e-bøger hver måned.

Desuden er der også udvalget at tage i betragtning. Sammenlignet med nogle af de abonnementsbaserede alternativer som BookBeat, så er udvalget på eReolen ret begrænset. Det betyder, at du ikke altid kan finde de nyeste bestsellers eller populære titler.

Og lad os ikke glemme brugervenligheden, eller mangel på samme. Appen er ikke den nemmeste at navigere rundt i, så det kan tage lidt tid at vænne sig til interface’et.

Hvis du kan leve med disse små knaster, er eReolen et rigtig godt bud på en tjeneste, der lader dig streame lydbøger gratis uden abonnement eller binding

Podimo

Hvis du er en af dem, der elsker podcasts lige så meget som lydbøger, så er Podimo et godt valg. Ud over lydbøger kan du også dykke ned i en masse podcasts, som du ikke finder andre steder.

Podimo tilbyder en 30-dages gratis prøveperiode, hvor du får fuld adgang til deres premium-indhold. Så i en hel måned kan du boltre dig i podcasts og få 10 timer med gratis lydbøger.

Uanset om du vil høre lydbøger på din iPhone eller computer, så er Podimo en god løsning. De har nemlig en afspiller i deres webversion, så du kan finde deres indhold både via app og computer.

En ulempe ved Podimo er, at de primært fokuserer på podcasts. Så hvis det er et bredt udvalg af lydbøger, du er ude efter, skal du nok kigge et andet sted. Udvalget af lydbøger er relativt begrænset, og de har desuden ingen e-bøger.

Podimo er en abonnementsbaseret lydbogstjeneste, så du skal betale for at fortsætte eventyret efter de 30 gratis dage, men til en forholdsvis lav pris på 79 kr. om måneden. Det er værd at bemærke, at selvom Podimo har en gratis version, kan du ikke streame lydbøger med den.

For at opsummere er Podimo noget for dig, der kan lide en alsidig lytteoplevelse og kan leve med et lidt mindre udvalg af lydbøger.

Spotify

Er du en af de mange, der bruger Spotify til at streame musik eller podcasts? Godt nyt! Du kan også finde en håndfuld lydbøger på platformen.

Spotify er primært en platform for musik og podcasts, men hvis du har en specifik lydbog i tankerne, er der en chance for, at du kan finde den her. Du skal blot indtaste titlen i søgefeltet og hvis den er tilgængelig, kan du straks begynde at lytte.

Og det bedste? Du kan høre lydbøger gratis uden abonnement.

Du kan lytte til lydbøger gratis ved Spotify både på din smartphone og computer. Og fordi det er Spotify, har du også adgang til masser af musik og podcasts, som du kan veksle mellem.

Men som du nok kan gætte, er der også nogle bump på vejen. Spotifys fokus er ikke på lydbøger, så udvalget er ret begrænset. Så hvis du er typen, der gerne vil have adgang til et bredt og varieret udvalg af lydbøger, er dette måske ikke platformen for dig.

Brugervenligheden er også et punkt, der trækker ned. Selvom Spotify generelt er nem at navigere rundt, er det ikke særligt brugervenligt, når det kommer til at finde lydbøger. De er gemt væk i forskellige kroge af appen, og der er ikke en dedikeret sektion for dem.

Hvis du er på udkig efter en specifik lydbog, og du allerede er en flittig bruger af Spotify, kan det være en fin mulighed. Men hvis du vil have en mere dedikeret lydbogsoplevelse, vil du nok være bedre tjent med en specialiseret app som BookBeat eller eReolen.

sl1011_1014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.