4 ting, du bør have til hjemmekontoret

Coronavirus raser, og derfor er rigtig mange danskere tvunget hjem at arbejde. Det er en stor omstilling, når kontoret pludselig skal flyttes ind bag hjemmets fire vægge. For at få det mest optimale arbejdsmiljø hjemme får du her fire ting, som helt sikkert vil være en stor hjælp for dig at have i hjemmekontoret.

De vigtigste ting til hjemmearbejdspladsen

  1. Hurtigt internet. Det vigtigste og faktisk helt uundværlige redskab til arbejdet er internet. Det meste arbejde foregår bag computeren med adgang til internettet blandt andet e-mails, online møder, fælles dokumenter og meget mere. Ud over at alt arbejdet er rykket online, så er samværet med kollegaerne også rykket online over for eksempel Zoom, Skype eller Teams. Det er online, at du har mulighed for at se og snakke med kollegaer.

Når du pludselig skal bruge internettet til så mange forskellige ting, kræver det en god internetudbyder, som både har hastighed og stabilitet i orden. Er I flere i husstanden, som skal være hjemme og arbejde eller gå i skole på samme tid, så lægger det også et enormt ekstra pres på jeres internet. Her får du et overblik over de bedste internetudbydere lige nu. På den måde kan du undersøge, om du får det optimale ud af jeres internetudbyder, eller om du kan spare på tid og penge på en bedre internetudbyder.

  1. En ergonomisk stol. De mange stillesiddende timer foran skærmen kræver en rigtig god stol, så du ikke får smerter i ryggen eller lænden. En komfortabel stol er en langsigtet investering, fordi du helt sikkert også får brug for at arbejde eller surfe på internettet, selv efter at restriktionerne er ophævet. En stol holder i mange år, og det kan spare dig for turen til fysioterapeuten eller massøren. Med en ergonomisk stol forebygger du skader, og det gør arbejdet langt mere behageligt, fordi du sidder komfortabelt.
  2. Ordentlig belysning. En god belysning er meget vigtigt for klimaet. Når du sidder på internettet på computeren, er til møde på Zoom, eller hvad du ellers foretager dig i løbet af arbejdsdagen, så bliver dine øjne udsat for rigtig meget skærmlys. Skærmlys kræver en god belysning. Derfor er det vigtigt, at rummet omkring dig er oplyst. Der skal både være naturlig belysning fra vinduerne og god oplysning fra en elektrisk lampe i rummet.
  3. En printer og patroner med blæk til. På kontoret har du sikkert fri adgang til at bruge printeren, lige når du har brug for det. Derfor er det en god idé at investere i en fin printer hjemme, som du ikke kun får gavn af til arbejde, men som du helt sikkert også får brug for senere. En printer holder i mange år og er et klogt værktøj til hjemmekontoret.

Et godt arbejdsmiljø giver bedre resultater

Der er selvfølgelig flere ting, som vil være en god idé at have, når du skal arbejde hjemmefra. Her er blot nogle af de absolut vigtigste som for eksempel et stabilt og hurtigt internet, så du kan udføre dagens opgaver og deltage i møder.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.