Beskyt din computer mod malware

Malware er en fællesbetegnelse for en række kategorier af computersoftware, der gør skadelige eller uønskede ting på de computere, de kører på, eksempelvis ved brug af virus eller orme. Alt efter hvilken agenda afsenderen af malwaren har, kan du risikere, at dine data bliver slettet, personfølsomme oplysninger bliver udnyttet eller at din færden på nettet bliver udspioneret. Det er naturligvis noget, ingen ønsker, og derfor er det yderst vigtigt at undgå malware.

Anti malware program

Mange af os har en stor frygt for at få virus på vores computer og miste alt, vi har liggende derpå. Ligegyldigt om det er vores arbejdscomputer eller private computer, har langt de fleste af os meget vigtigt data liggende, som vi nødigt vil miste eller se misbrugt. Derfor er det yderst vigtigt, at man passer godt på sin computer og beskytter den på bedst mulig vis mod malware. Du kan selv gøre mange ting for at undgå virus på din computer, men det vigtigste er, at du anskaffer dig et anti malware program. Der findes mange forskellige typer af programmer derude, og vi præsenterer her de bedste anti malware programmer i 2019. Du skal dog være opmærksom på, at mange af anti malware programmerne på markedet er på engelsk, så du skal kunne gebærde dig temmelig godt på sproget, hvis du skal gøre brug af disse programmer.

Et alternativ hertil er danske Anti Explorator, der gratis tjekker din computer for malware. De tilbyder desuden dansk support 24/7, så du altid kan få hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Prøv det gratis her.

Backup

Foruden et godt anti malware program, der beskytter din computer 100 % mod alle former for cyberangreb, er det desuden rigtig vigtigt, at du udfører en backup af alle dine vigtige filer på din computer. Anskaf dig en ekstern harddisk eller et USB-stik, eller gør brug af de mange forskellige online gratis fil-delende services, der tilbyder opbevaring af filer.

Man kan miste sin data på mange andre måde end ved malware-angreb, og dette skal du også beskytte dig mod, så du er forberedt, hvis uheldet skulle være ude. En computer en elektronik, og det er altså en skrøbelig genstand, der kan gå i stykker på mange måder: Eksempelvis hvis du spilder væske ned i den, eller du ved et uheld taber eller på anden måde beskadiger den. Du kan ligeledes miste dine vigtige filer ved, at du ved et uheld kommer til at slette dem, eller ved at din computer simpelthen bare brænder sammen. Alt dette skal du naturligvis på bedst mulig måde undgå, men lav også altid en backup af din data, så de vigtige filer ikke går tabt.

For mange af os er computeren en stor del af vores hverdag og et helt essentielt og meget vigtigt værktøj, vi har til at udføre vores arbejde korrekt. Det kan få fatale konsekvenser for os, hvis vi pludselig mister noget, vi har kært, eller som vi har arbejdet mange timer på, og derfor bør du følge ovennævnte tips til, hvordan du undgår det.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!