Hvorfor skal du have en a-kasse?

Annonce

Der er ikke nogen der skal have en a-kasse, men der følger rigtig mange fordele med, hvis du har en. Med en a-kasse betaler man for et medlemskab, enten årligt eller månedligt, og til gengæld modtager man finansiel støtte, hvis man er skulle miste sit arbejde. En a-kasse er relevant, for alle dem som er på arbejdsmarkedet. Er du i tvivl om hvad en a-kasse er, og hvorfor det er smart at vælge en a-kasse, kan du i denne artikel forbedre din viden om det. Ofte har mange svært ved at finde den rigtige, eller i tvivl om de burde have en a-kasse. Dog er en tommelfingerregel, at er du i arbejde, burde du at have en a-kasse. Er du selvstændig, og ejer din egen hjemmeside, er der stadig mulighed for at få en a-kasse. Læs med, og lær hvorfor det er smart for dig, at have en a-kasse.

A-kasse for selvstændige

Der findes a-kasser for stort set alle som er befinder sig på arbejdsmarkedet, dog kan det være sværere at finde en a-kasse, hvis man er selvstændig. Arbejder du indenfor et stort erhverv, er du for eksempel sygeplejerske eller pædagog, er det nemt at finde et firma som tilbyder en a-kasse, indenfor lige netop dit erhverv.  Dog kan det nogle gange være svært at vide hvilken kategori du hører ind under. Ejer du for eksempel din egen hjemmeside, og er du på en måde selvstændig, kan det hurtigt være sværere at finde en a-kasse, da det kan være sværere at bedømme hvilken ’kategori’ du hører indenunder. Dog skal du ikke være bekymret. Der findes a-kasser for dem som er selvstændige, og du kan finde en hurtigt søgning, ved at klikke her.

Hvad er en a-kasse?

Når man snakker om a-kasser går disse ofte hånd i hånd med en fagforening, og mange firmaer tilbyder en dobbeltløsning, hvor du både får a-kasse og fagforening. Overordnet er en a-kasse en organisation, som tilbyder dig økonomisk støtte, hvis du skulle miste dit arbejde. En a-kasse er derfor finansiering imod arbejdsløshed. Ofte hjælper en a-kasse og en fagforening med lovgivning indenfor dit arbejdsområde, og skulle du stå i en situation hvor du har problemer med din arbejdsgiver, vil du kunne finde støtte og hjælp hos din fagforening.

Hvordan vælger du en a-kasse?

Der er mange udbydere af a-kasser, og det kan være svært at vælge den bedste eller billigste. En god ide, før man vælger a-kasse, er at researche på nettet. Du kan finde en søgning for a-kasser for selvstændige, ved at klikke her. Der er adskillige sider, som sammenligner priser fra forskellige firmaer, og kigger man på dem, får man et godt overblik. Hvis du kigger her, kan du se et tydeligt overblik for priserne af forskellige a-kasser. Når man vælger a-kasse, skal man være opmærksom på, at man ofte skal være medlem i en periode, før man kan få hjælp. Vælger du en a-kasse, hvor denne periode er kortere, kan du spare penge og få støtte hurtigere.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*