Skal din computer til reparation?

Announce:

Det er aldrig sjovt når elektronikken driller – specielt ikke hvis det er et vedvarende problem, som kræver lidt mere opmærksomhed. Har du en computer der er gået i stykker, så skal du til at vurderer hvorvidt det er værd at bruge penge på en reparation, eller om det giver mere mening at investere i en ny computer. Det er lidt samme situation med en ældre bil, hvor man også skal tage en beslutning om hvorvidt man ønsker at bruge penge på en reparation, eller om man bør skifte bilen ud.

 

Det vigtigste – Hvad koster reparationen

Det første man bør vurdere når ens computer bryder sammen, er hvad det vil koste at få den lavet. Har du en elektronik forsikring så kan det ofte godt svare sig at få computeren repareret, og er den ikke til at redde, så får du altså bare en ny af forsikringen.
En elektronik forsikring er faktisk meget billig, og de fleste steder kan du få dækket alle dine elektroniske sager i hjemmet for kun 100kr om måneden. Herunder dækkes fumle-skader typisk også, så hvis de falder en tur i toilettet, skal du blot betale for selvrisikoen.

Har du ikke forsikret computeren så er det ofte at det ikke kan betale sig. Elektronik generelt taber hurtigt værdi, og derfor skal din computer være meget ny for at det skal give mening at reparere.

Kan du gendanne dine data?

Er din computer helt død, så kan det være svært at få fat på dine filer. Specielt hvis det er en ssd harddisk, som de fleste nye computere har, men der findes heldigvis mange som kan hjemhente dine tabte data ved hjælp af ssd data recovery.

Så har du vigtige filer på din computer, men kan du ikke få gang i computeren mere, så kan det altså godt betale sig at bruge lidt penge på enten at få den repareret, eller bare at få dine vigtige filer tilbage.

 

Måske en iPad er bedre for dig

Er det bestemt at din computer ikke er til at redde, så kan du benytte muligheden til at overveje dit behov. Måske du ikke rigtig har brug for en decideret computer, men kan nøjes med en iPad.
En iPad er efterhånden blevet så god, at den kan indløse manges behov, så med mindre du bruger den til skole og/eller skrive lange tekster på, så kan en iPad altså sagtens bruges til at surfe på nette – ofte også mere belejligt.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.