3 gode fifs til nye universitetsstuderende

Det er ikke altid nemt at være studerende, og til tider kan det være direkte stressende. Det er på samme tid en speciel tid i ens liv, hvor man former de tætteste venskaber som ofte varer ved når livet starter efter man er uddannet. Derfor er det vigtigt at man gør noget ud af at forme disse relationer og venskaber, for de har stor betydning for din fremtid.

Når vi nu har konstateret at det ikke altid er nemt at være studerende, så skal vi jo også finde ud af, hvordan man gør det nemmere for sig selv som studerende. Der er nemlig mange ting som man først finder ud af når man er langt i studieforløbet, og som man godt kunne tænke sig at have fået at vide på forhånd.
I denne artikel giver vi et par beroligende fifs og gode råd til, hvordan du kommer helskinnet igennem dit videregående studie.

Find den rigtige lejlighed

Når det kommer til studerende, så er det altid en kamp at finde den rigtige lejlighed – specielt hvis man skal studere i en af de store byer som Aarhus, Aalborg eller København. Hvis du blot er på jagt efter ledige lejeboliger i Holbæk f.eks.­, så burde der ikke være de helt store komplikationer, da der med stor sandsynlighed ikke er lige så meget rift om boligerne.

Sørg for altid at have styr på lejligheden i god tid, da det kan gå hen og blive en meget stressende sommer hvis du først skal til at finde boligen hen mod den sidste måned før start.
Det er dog ikke kun at finde lejligheden, men det gælder derimod også at finde den rigtige, for man skal bruge rigtig mange timer i løbet af sit studie derhjemme, og gode rammer derhjemme skaber altså bare en mere behagelig hverdag.

Vær kreativ med studiejobbet

De fleste skal have et job ved siden af studie til at finansieret både husleje, mad og så også alle de fester som man som regel har på studierne. Det kræver derfor at man har en anden indkomst udover SU, da de oftest går direkte i huslejen. Mange tager de jobs som de kan få, hvilket typisk er på tankstationer, i tøjbutikker, restauranter eller andre almene jobs. Det er også en god idé, men der findes faktisk andre muligheder med mere frihed derude.
Hvis du har sans for tekst, og føler du er god til at formulere dig, så kan du f.eks. bliver free-lance tekstforfatter for diverse teksbureauer, hvor du altså bliver lønnet pr. ord, og vælger selv hvornår og hvor du skriver dine tekster.
Hvis du har sans for det internet og har snilde for hjemmesider, så kan du finde et godt webhotel og opsætte en hjemmesiden med formålet at tjene penge på affiliate marketing. Her kan du f.eks. fokusere på SEO, og drive trafik til din hjemmeside vha. en blog eller andet, og på den blog henviser du så til diverse produkter. Her får du altså ”en del af kagen”, ved at henvise dine læsere til fede produkter.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.