3 ting som du kan trække fra i din virksomhed

Sponsoreret indlæg.

Hvis du er ved at blive virksomhedsejer, så har du muligheden for at trække en del forskellige udgifter delvist fra i skat og moms. Samtidig kan du være så heldig at du kan trække hele beløbet fra på andre bestemte udgifter. I denne guide kan du få et par idéer til nogle af denne type udgifter, som du måske har overset, hvis du er ved at opstarte en ny virksomhed.

Alt det du køber

Hvis du køber en vare for virksomhed, så tilhører den var altså din egen virksomhed, og varen tilhører dermed ikke dig som privatperson. Disse varer er med til at investere i din virksomhed, og de skal derfor hjælpe din virksomhed med at opnå en større indkomst. Købet skal altså være for virksomhedens skyld. Det er et godt tip at holde styr på alle dine virksomheds køb. Her kan du eventuelt lave en simpel opstilling i et Excel ark.

Det vil samtidig sige, at du skal huske, at din private indboforsikring ikke dækker, hvis du får stjålet nogle af de ting, som tilhører din virksomhed.

Så meget kan du trække fra på din computer

Hvis du har en computer, så kan du trække den procentandel fra, som du vurderer, at du bruger din computer i din virksomhed. Det vil sige, at din private computer og din virksomheds computer kan være en og samme PC. Dette kan være særligt nyttigt, hvis du er en nyudklækket selvstændig virksomhedsejer. Men husk at vær oprigtig, når du angiver, hvor meget du skal bruge din computer til arbejdsrelaterede opgaver. Skat accepterer næppe, at du vil trække 100% fra, hvis du kun har en enkeltmandsvirksomhed. Derfor bør du gøre op med dig selv, hvor mange timer af døgnet du bruger din computer i din virksomhed, og hvor mange timer du bruger den i dit private liv. Regnestykket er værd at lave, eftersom du kan bruge din computer i din virksomhed og samtidig spare penge.

Så meget kan du trække fra på din bil

Hvis du har en virksomhed, hvor du skal bruge en firmabil, så kan du også spare nogle penge her. Endnu en gang gælder det dog, at du selvfølgelig skal bruge bilen i virksomhedsmæssige sammenhæng. Du bør være opmærksom på, at der gælder nogle særlige og meget specifikke regler inden for netop dette område. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig yderligere ind i de regler. Alligevel siger man dog, at du som udgangspunkt kan trække købsmomsen fra på en bil, som har gule plader.

Så meget kan du trække fra i husleje

Hvis du arbejder på et hjemmekontor i din egen lejlighed, så er det muligt at trække en del af din husleje fra. Derudover kan du også trække en bestemt procentdel fra i el, vand og varme. Hvad du præcist kan trække fra, afhænger dog af mange individuelle ting. Men for at dette skal kunne lade sig gøre, er der selvfølgelig nogle betingelser. Du skal for eksempel være opmærksom på, at hjemmekontoret udelukkende skal bruges til formålet. Værelset må derfor ikke benyttes som gæsteværelse samtidig.

Hvis du vil være sikker på, at du ikke overser nogle af de mange gode muligheder for at trække fra i skat og moms, så ring til din bogholder eller revisor, som med sikkerhed vil hjælpe dig med den bedst mulige løsning.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*