5 tips til et bedre gennemsnit i gymnasiet

Annonce

Tiden i gymnasiet er en af de vigtigste perioder i dit liv. Både fordi det er her du møder mange af dine bedste venner, som du vil have igennem hele dit liv, men også på grund af den faglige præstation du skal yde i denne tid. Det er ens gennemsnit fra gymnasiet der giver adgang til ens videre uddannelse. Derfor er der mange der gerne vil have så højt et gennemsnit som muligt; enten fordi de allerede ved, hvilket snit deres drømmeuddannelse kræver, eller fordi man vil holde alle muligheder åbne.

Ræk hånden op

At række hånden op er en vigtig del af, hvordan du vurderes i dit faglige engagement. At række hånden op er ikke svært, og du behøves ikke gøre det hele tiden. Man kan lave en aftale med sig selv om, at man skal række hånden op to til tre gange hver time, og blot dette vil gøre, du synes mere mundtlig aktiv.

Stil spørgsmål

At stille spørgsmål til undervisning giver ikke udtryk for man er dum, eller ikke forstår stoffet, derimod, giver det udtryk for, at man er interesseret i emnet og ønsker at lære mere. Derfor skal man stille spørgsmål, når man kan, da det giver læreren et godt indtryk af en.

Lektiehjælp

Der vil altid være fag, man har sværere ved end andre, og nogle gange kræver det blot en anden forklaring, eller noget mere øvelse, for at man har styr på det. Her er lektiehjælp en god ide, da man har mulighed for at terpe et fag, man har svært ved, mere grundigt igennem. Man vælger blot hvilket niveau og fag man ønsker, og så er man i gang.

Planlæg din tid

I ens gymnasietid vil man gerne lave meget andet end blot skolearbejde. Derfor er planlægningen af ens tid meget vigtigt. Hvis man sætter tid af til lektier og det sociale, vil man opleve, man bliver langt mere effektiv i skolearbejdet, da man arbejder for at kunne holde fri, og for at være sammen med sine venner.

Hjælp hinanden

Der er, som sagt, altid et fag man er bedre til end et andet. Hjælp derfor hinanden. Find en ven, som kan hjælpe i ens svage fag, og hvor man selv kan hjælpe i ens stærke fag. På den måde bliver man klogere, både fordi ens ven hjælper, men også hele aspektet i at lære fra sig gør en mere sikker i stoffet.

Gennemsnittet er væsentligt for ens videre uddannelse og også det videre voksenliv. Der er med til at diktere ens fremtid, og derfor giver vi her fem tips til at få det bedste ud af det.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.