Gør din hjemmeside indbydende for din målgruppe

ANNONCE

Når det kommer til at få besøgende på din hjemmeside til at lave konverteringer – altså at købe produkter eller services eller tage kontakt til dig – er det meget vigtigt at have fokus på hjemmesidens design, opsætning og tekster. En dårlig hjemmeside kan være en direkte grund til, at dine potentielle kunder vælger at klikke sig væk og gå videre til en konkurrents hjemmeside i stedet. Derfor kan det i høj grad godt betale sig at sørge for, at hjemmesiden er indbydende.

Tænk på kunderejsen

Når man designer en hjemmeside med målgruppen i fokus, er det en god idé at være opmærksom på det, man kalder “kunderejsen”. Altså hvilke trin, den besøgende skal igennem, før de laver en konvertering og bliver til en kunde. Hvad er det første, de ser, når de kommer ind på siden? Er det nemt for dem at finde, hvad de leder efter?

Kunderejsen starter dog inden, kunden klikker sig ind på din hjemmeside, og det er derfor også vigtigt at tænke over, hvor nemt det er at finde din hjemmeside, og hvor godt, den klarer sig i søgeresultaterne. Her er markedsføring og SEO værd at være opmærksom på. Det kandu læse mere om længere nede.

Hjemmesidens design bør reflektere din hjemmesides formål. Er den informativ, er det en god idé at sørge for, at den er simpel og tekster er nemme at finde og læse. Det kunne for eksempel være, den handler om Blackjack, og hvordan man spiller online blackjack, og her må den altså gerne repræsentere emnet, men på samme tid ikke være for rodet at se på.

Hav styr på markedsføringen

Hvor mange besøgende, der kommer ind på din side, hænger meget sammen med, hvor god din markedsføring og SEO er. Medmindre din brand allerede er meget kendt, er du nødt til aktivt at gøre noget for at komme på målgruppens radar.

Alle virksomheder bør arbejde aktiv med SEO, og hvis du ikke har kendskab til dette, er det en god idé at komme i gang. SEO handler om at få din virksomheds hjemmeside til at klare sig godt blandt søgeresultaterne på en søgemaskine. Her er der flere metoder, der kan hjælpe, og hvis man laver god SEO, vil det i høj grad kunne mærkes på antallet af besøgende på hjemmesiden.

Udover SEO har du også muligheden for at lave betalt markedsføring. Her kan du ofte selv vælge, hvilke målgrupper, der kommer til at se dine annoncer. Det giver dig altså muligheden for at være målrettet med din markedsføring.

En fejlfri og godt kørende hjemmeside

En anden ting, der er enormt vigtigt for at gøre hjemmesiden indbydende, er at sørge for, at den er fri for fejl og kører godt. Knapper og menuer skal virke, og tekster skal være grammatisk korrekte. Desuden skal undersiderne gerne loade hurtigt, da en langsom hjemmeside hurtigt vil få de besøgende til at gå videre til en konkurrent.

At have styr på alle disse detaljer er med til at få din hjemmeside og din virksomhed til at fremstå som mere professionel. Dette vil betyde, at kunder har en større tillid til virksomheden og derfor også er mere tilbøjelige til at lave en konvertering.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.