Er du specialist eller leder? Nå ud til de rette virksomheder med effektiv rekruttering

Indlægget er sponsoreret i samarbejde med virksomhederne Profilpartners og Gottfred Petersen A/S. Artiklen kan indeholde betalte links.

Det kan indimellem virke som en nål i en høstak at søge jobs, når man står uden et – og især i større byer som København. Det kan dog hurtigt blive en endnu mere uoverskuelig opgave, hvis man søger job inden for én specifik branche som enten specialist eller leder. Vi bliver tudet ørene døve med, at der findes et væld af ledige jobs, men ikke desto mindre er det ikke altid de jobs, man er kvalificeret inden for og ønsker at arbejde med.

Du kan hurtigt ende med at bruge lang tid på at sende ansøgninger, ringe til virksomheder og tage til kaffemøder, uden at det rette match dukker op. Som specialist og leder er du ikke ny på arbejdsmarkedet, og du har altså været igennem tromlen mindst én gang før, da du søgte dit første job. Det var dog en helt anden sag, da du dengang stod som nyudlært eller nyuddannet. Nu har du til gengæld samlet en masse erfaring og viden sammen, som du naturligvis skal ud og sælge dig selv på til virksomheder. Som sagt kan det indimellem være svært at nå ud til virksomhederne og ikke mindst skille sig ud i mængden, og det viser sig at timing og netværk har stor indflydelse på, hvem der får hvilke jobs.

Som en leder og specialist med erfaring og viden fra arbejdsmarkedet, kan det måske godt betale sig at benytte et rekrutteringsbureau, hvis du bor i en større by som København. Et rekrutteringsbureau har store netværk og får ovenikøbet indimellem stillingsopslagene som de første, således de kan skimme deres profiler igennem og finde den rette medarbejder. Læs mere om, hvilke fordele der er ved at benytte et rekrutteringsbureau og bliv klogere på, hvordan det egentligt fungerer.

Kom ét skridt tættere på det rette match

Først og fremmest handler det om at finde et rekrutteringsbureau, der matcher dine kompetencer. Det vil sige, at du som specialist eller leder, skal vælge et rekrutteringsbureau med erfaring inden for rekruttering af netop disse. Ellers kan det hurtigt blive en umulig og dyr opgave. Når du samarbejder med et rekrutteringsbureau, som beskæftiger sig med din branche og uddannelsesniveau får du nemlig det absolut bedste udbytte af deres viden og netværk.

Mange rekrutteringsbureauer har faste kunder, der vælger at outsource rekruttering af nye medarbejdere direkte til dem, så de hverken ligger tilgængelige på JobIndex eller en anden jobside. Det er ikke kun dig, der ønsker at finde det rette match, men derimod også virksomhederne. Især når det gælder nye medarbejdere, som skal arbejde på specialistniveau eller som leder.

Rekrutteringsbureauerne er typisk i tæt dialog med virksomhederne omkring ansættelse af nye medarbejdere, således de får en rigtig god fornemmelse af, hvilken medarbejder de søger. Det gælder både faglige og personlige kompetencer. Vil du eksempelvis gerne arbejde inden for industri og byggeri, og er du specialist inden for områder i disse brancher, så kan et rekrutteringsbureau hjælpe virksomheder til nemmere at finde dig. Det kan som eksempel være en virksomhed med mere end 50 års erfaring som leverandør og sparringspartner til industrien. Læs mere her.

Effektiv rekruttering er nøglen

Når du søger nyt job på egen hånd, er du din egen rekrutteringsekspert. Ikke desto mindre er det både svært og uhensigtsmæssigt at have begge hatte på, da du sandsynligvis vil overse guldkorn eller interessante retninger i din jobsøgningsproces. Netop derfor kan det betale sig at benytte et rekrutteringsbureau med effektivt at få de rigtige virksomheder til at opdage dig.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*