Find navnet på din nystartede digitale virksomhed

Reklame.

Når du skal starte din egen virksomhed, kan navnet være altafgørende for om den bliver en succes. Meget branding handler i dag om at få kunderne til at genkende navnet eller give dem bestemte associationer til det. Derfor er det alfa-omega, at du finder et navn der repræsenterer både dig og din vision for virksomheden.

Udtale og betydning

Et godt sted at starte, når du har en idé til et navn, er udtalen. Udtalen skal gerne være nem, specielt hvis du anvender et selvopfundet ord. Betydningen og eventuelt dobbeltbetydning kan være et godt element i navnet. Det giver nemlig mulighed for fremtidige marketingskampanger. Det samme gælder ordspil. Det kan virke en smule kikset i starten, men navnet bliver nemmere at huske. Søger du finansiering til opstart af din virksomhed kan du se mulighederne her.

Undgå plagiat og søgsmål

Efterhånden som du kredser dig ind på et navn, er det på tide at undersøge om det allerede er i brug. Du kan tjekke om det er et registreret varemærke hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Dette trin er ekstremt vigtigt, da det forhindrer mulige søgsmål om ophavsret og navneplagiat. Det kan dog ske at der findes en virksomhed i en helt anden branche med et lignende navn.

Dit nye firmanavn kan også tilpasses ved at give det en alternativ og kreativ stavemåde. Visse stavelser kan ændres til tal eller vokaler kan optræde to gange efter hinanden. En kreativ stavemåde kan give firmanavnet et særpræg, der gør det nemmere at huske.

Find et domænenavn

Sidste trin er at undersøge ledige domænenavne. Især som digital virksomhed er navnet på din hjemmeside helt fundamental for brandet. Søgningen efter ledige domæner kan gøres nemmere ved at anvende andre endelser (.com, .eu og lignende). Husk også at finde et ledigt domæne på sociale medier, da en stor del af nutidens markedsføring foregår via eksempelvis Facebook.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*