Få større digital sikkerhed i udlandet

Sponsoreret indhold:

For mange mennesker er det en drøm at have et arbejde som kan udføres digitalt, så man kan leve på kysten i Thailand, hvis det er det man drømmer om. Når man færdes rundt på internettet, er der dog god grund til at tage sin digitale sikkerhed op til overvejelse, især hvis man bruger et netværk, som man ikke har kontrol over.

 

Internettet er et fantastisk redskab for mennesker i forskellige stadier i livet. Elever og studerende ville have svært ved at gennemføre en uddannelse nu til dags uden at bruge internettet og virksomheder ville ikke have de samme muligheder som de har med internettets opfindelse. Selvom internettet har sine mange fordele, så har det altså også nogle ulemper, som er værd at have for øje.

 

Bagsiden ved internettet

At være det som mange kalder for en digital nomade, hvor man arbejder online alt imens man rejser verden rundt eller befinder sig på en øde ø (med netværk, vel og mærke) er ikke en dans på roser. Bagsiden ved internettet er nemlig at man kan blive udsat for digitale angreb. Med en VPN i sit arsenal er man til gengæld bedre garderet mod den type angreb.

 

På internettet er der ressourcer som MiniP, hvor du kan læse meget mere om hvordan en VPN højner din digitale sikkerhed og derudover også giver dig mulighed for at se dansk TV, selvom du fysisk befinder dig i udlandet.

 

Hack dine streamingtjenester

Har du altid gerne villet se film og serier, som for eksempel kan ses i USA? Eller vil du blot gerne have muligheden for at se dansk tv når du er i udlandet? Uden en VPN er man begrænset til de titler der specifikt er solgt til det geografiske område din enhed befinder sig i, hvilket gør det svært at få adgang til titler fra andre lande end dér hvor man befinder sig.

Men med en VPN kan du på lovlig vis hacke dine streamingtjenester, sådan at du får adgang til meget mere underholdning, uanset hvor i verden du eller din enhed befinder jer. Du kan læse meget mere om hvad en VPN er, men kort sagt, så står det for Virtual Private Network og er med til at gøre din forbindelse til internettet sikker og privat, så nysgerrige blikke ikke kan holde øje med hvad du foretager dig.

 

Fordele og ulemper

Samtidig med at man kan hacke sine streamingtjenester og se alverdens programmer, film og TV, så kan man også føle sig mere tryg ved at bruge internettet gennem en VPN. Det er de store fordele ved at have en VPN: at man kan hygge sig med lige netop den serie man har lyst til at se og at man kan have ro i maven mens man færdes rundt på internettet.

Selvom man kommer langt med den digitale sikkerhed med en VPN, så er det alligevel ikke en anledning til at opføre sig dumdristigt på internettet. Det er for eksempel aldrig en god idé at dele sine personlige oplysninger på internettet.

Ulemperne ved at have en VPN er at det koster penge at abonnere på tjenesten og at den kan gøre internettet en smule langsommere. Heldigvis kan man ofte finde en VPN-løsning for under 50 kr. om måneden og den smule langsommere internet er også prisen værd for mere sikkerhed.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.