Sådan finder du det billigste lån

Sponsoreret af Lead Supply

Der findes mange muligheder for at låne penge online. Lånemarkedet ændrer sig hele tiden og mængden af udbydere er enorm. Så  hvordan finder du lige det billigste lån, hvor du står med færrest mulige omkostninger, når du har afbetalt hele lånet? Det kigger vi nærmere på her.

Overalt på internettet kan du se reklamer for at låne hurtige penge. Men det er ikke gratis at låne penge, og hvis du ikke er opmærksom, kan du ende med at indgå en dyr låneaftale. 

Lånemarkedet er i dag meget stort, og udvides hele tiden med nye lån og muligheder. Konkurrencen er stor, og derfor opstår der hele tiden nye lånemuligheder, som det kan være svært at holde sig opdateret omkring. Dette betyder samtidigit, at i og med at udvalget er større, kan man finde lige præcis det lån, som passer til sine egne lånebehov. Det er uanset, om man har behov for at låne et store eller små beløb. Dog kan det være svært at overskue, hvor man skal begynde henne og hvad man skal holde øje med.

 

Hvad skal man finde ud af, inden man tegner et lån? 

Forudsætningen for ethvert lån er, at man skal betale pengene tilbage igen. Derfor skal man udregne, hvor meget man realistisk set kan betale tilbage hver måned under hele lånets løbetid. Nogle vil gerne afbetale deres lån hurtigt for at holde prisen på den totale tilbagebetaling nede. Det kræver dog, at man overholder sine terminer, for ellers er det ikke en særlig god løsning. 

Derfor er det i stedet en bedre idé at tilrette lånet efter, hvad man har råd til at betale tilbage hver måned. Også selvom det betyder, at løbetiden bliver længere, og den samlede tilbagebetalingssum bliver højere. For generelt set kan man finde bedre vilkår for lånet, hvis man på forhånd ved, hvor meget man skal låne, og hvor lang løbetiden skal være. 

 

Hold øje med nye lånetyper 

Selvom du allerede har tegnet et lån, er det stadig en god idé at holde sig opdateret omkring nye muligheder på lånemarkedet. Der bliver nemlig løbende lanceret nye lånetyper, som kan være billigere end dine gamle lånemuligheder. 

En af de nyeste lånetyper er eksempelvis et samlelån. Det er tiltænkt folk, som har flere forskellige lån med forskellige afbetalingsvilkår, renter og ÅOP. Med et samlelån opretter man et nyt lån, hvor de gamle lån bliver tilbagebetalt, og så har man i stedet kun ét lån hos én udbyder med en mere overskuelig rente. Det har sparet folk for mange tusinde kroner. 

 

Nye ÅOP-regler 

I 2020 kom der nye låneregler i Danmark for de såkaldte kviklån. Folketinget nedsatte et loft for de årlige omkostninger i procent (ÅOP) på 35 procent. ÅOP opgør alle de udgifter, som kan følge med et lån: renter, gebyrer, renters rente og alle mulige andre udgifter. De udgifter må nu samlet maksimalt udgøre 35 procent af, hvad du har lånt. 

Det betyder også, at nogle lån er blevet billigere, end før loven blev indført. Dengang var der ikke noget loft på, hvor meget et lån måtte koste. Hvis man har tegnet et ældre lån, kan det derfor være, at man kan spare penge ved at undersøge mulighederne for at finde et nyt lån, som er oprettet efter, de nye regler blev indført. 

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.