Gør din hobby til en forretning

Sponsoreret indlæg.

Hvem har ikke drømt af at kunne leve af det, som de elsker at lave. Efterhånden findes der en del mennesker i Danmark som helt eller delvist lever af at blogge, vlogge eller på andre måder berette om deres liv, interesser og hobbyer på sociale medier. Men hvordan gør man lige?

 

Find det emne, der passer til dig

Det allerførste du skal finde ud af, er selvfølgelig emnet. Hvis du har en hobby, så kan du skrive om den. Det er der i forvejen mange, som gør. Et eksempel på dette kunne være Helse Mathilde, som blogger om hendes sunde livsstil. Eller Marianne, der både elsker strikning og går op i bæderygtighed, så derfor har hun lavet garnshoppen frisenvang.com. Det er vigtigt, at du selv er interesseret i emnet, for ellers ender du med at opgive din blog, før den kan blive en potentiel forretning, og før du kan komme på en liste over bloggere i Danmark.

 

Planlæg hvad du skal lægge op på din blog

At skrive godt indhold til en blog er ikke bare noget, som kommer til en. Der skal for det første øves rigtig meget, og dernæst er det vigtigt at have en strategi. Lav en aftale med dig selv om, hvor mange blogindlæg du vil skrive om ugen. Husk også at afsætte tid i den kalender til rent faktisk at skrive dem. Prøv også at planlægge, hvad du gerne vil skrive om. Det kan du for eksempel gøre ved at lave overskrifter på forhånd. På den måde har du en overordnet ramme, som alligevel tillader dig at være kreativ.

 

Gør plads til dine læsere

Det er vigtigt, at dit indhold kan læses på alle typer af enheder, så du ikke udelukker nogle potentielle læsere. Husk også at inddrag dem. Dette kan du gøre ved at spørge dine læsere om noget, som opfordrer dem til at lægge en kommentar til dit blogindlæg. Her er det så også vigtigt, at du ikke bare lader kommentaren stå, men at du også svarer. Når du inddrager læserne, vil de blive mere loyale overfor dig og dit indhold. De er vigtige, hvis du vil blive en stor blogger og gerne vil kunne lave en forretning ud af din blog. Se bare på Linse Kessler. Hun har nu sit eget lager, hvor hun sælger merchandise. Hvis du er heldig, så bliver det så stort, at du får brug for en labelprinter, håndscanner til lager og meget mere.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.