Kan man tjene penge på at blogge?

Du kan tjene penge på at blogge og der er mange måder at gøre det på

Her er de tre mest almindelige måder at tjene penge ved at blogge.

Firma blogging: Blogging i virksomhedsøjemed, her har et firma en blog på deres hjemmeside eller webshop, der løbende leveret aktuel information omkring deres virke og deres produkter. De smarte virksomheder implementere søgemaskineoptimering i deres blog strategi. På den måde støtter deres blog op omkring deres virksomhed og produkter, og øger omsætningen på den måde.

Niche eller affiliate blogging, dvs. professionelle online marketeers, der spotter en åbning indenfor en branche, og opretter en blog omkring denne niche, det kan være alt fra  have udstyr  til Mallorca rejser. På disse nicheblogs levere de kvalitativ information som webshop ejerne og virksomhederne har overset, eller ignorerer. Tag et eksempel som køkken udstyr, hvis du skriver “røremaskine” på google, så kommer Imerco, pricerunner og lignenede helt sikkert frem, men hvis du skriver “hvilken røremaskine er den bedste”, så har webshopsne ofte ikke svaret, fordi de har glemt at blogge. Her kan man gå ind og lave sin niche blog, og via affiliate links tjene penge på at lede trafikken hen til en webshop.

Popularitetsblogging. Har du en stærk blog med mange besøgende, så vil virksomhederne betale for at få deres  produkt nævnt på deres blog, enten for at få trafik, eller for at få et link, det der kaldes linkbuilding. Ofte er det begge dele der er motivationen. Du har sikkert hørt ordet “influencer” eller “social influencer” her er det personer, ofte reality stjerne, der tjener penge på at promoverer produkter og services. Men du behøver ikke at have rendt nøgen rundt i paradise hotel for at blive social influencer. Skaber du en stærk blog med mange følgere/læsere, så er der mange penge at tjene.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.