Webdesign på en WordPress hjemmeside

Sponsoreret indlæg.

I dag er WordPress det mest benyttede open source CMS i verden, og er det er ikke uden grund. Systemet er meget brugervenligt, da man ikke skal have kendskab til programmering af hjemmesider, for at udgive fx artikler. Denne enkle tilgang til det at drive en hjemmeside, gør at mange elsker WordPress. Som bruger af WordPress kan du endda ofte finde udbydere af hosting, der tilbyder installering af WordPress på din hjemmeside med blot 1 klik.

Herefter kan hele den tekniske del styres i det bagvedliggende system. Uden at skulle skrive et stykke kode, kan man navigere gennem den visuelle backend-menu. Her kan man bl.a. skrive tekster og publicere dem med det samme, hvis man nu fx ønsker at have en blog.

Kan jeg tilpasse en WordPress hjemmeside til mine behov?

Det korte svar er ja. Der findes et utal af temaer og plugins, som man kan benytte på sin WordPress side. Alle temaerne kan ligeledes tilpasses, så de passer til den enkelte brugers behov. Her kommer der dog et mindre problem, hvis man ønsker helt specifikke indstillinger, og ikke er bekendt med webdesign af hjemmesider.

I flere temaer kan man finde alle de visuelle indstillingsmuligheder, som man har brug for, men dette gælder dog langt fra alle. Ved at have kendskab til CSS og HTML, så kan man dog komme langt i tilpasningen af sin WordPress hjemmeside. Lyder CSS og HTML som fremmedord for dig, så bør man ikke springe ud i at redigere temaet på egen hånd. Dette skyldes, at man hurtigt kan komme til at lave fejl i kodningen af temaet. Derfor anbefales det at søge hjælp til tilpasningen af WordPress hjemmesiden, hvis man ønsker et helt specifikt webdesign. Særligt hvis man ønsker at designe sit helt eget WordPress tema.

Hvad koster en WordPress hjemmeside?

For at finde ud af hvad en WordPress hjemmeside koster, så afhænger det primært af den enkelte brugers behov. Basalt set, er det gratis at benytte WordPress. Det eneste, man skal købe, er et domæne (hjemmesidenavn) og et webhotel (webhosting). Denne løsning er dog ikke optimal i forhold til et tilpasset webdesign, da de gratis temaer ofte har meget begrænsede tilpasningsmuligheder. Ønsker man derimod en mere specialdesignet side, så vil den pågældende WordPress hjemmeside pris automatisk være højere.

Priserne spænder utrolig bredt på hjemmesider, da mange brugere efterspørger vidt forskellige ting. Ønsker man en særlig prisberegner, kundetests med mange variable eller lignende, så kræver det et større stykke arbejde. Derfor er det en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvad hjemmesiden skal indeholde. Særligt hvis man ønsker et pænt og indbydende webdesign, hvilket mange prioriterer højt i den digitaliserede verden, som vi lever i.

For at opsummere det hele, så er det muligt at designe sin egen WordPress hjemmeside helt fra bunden. Her kan man vælge at købe et tema, som man selv skal prøve at tilpasse til det matcher de pågældende behov. Dette kan dog være svært, hvis forkortelser som PHP, CSS og HTML fremstår som fremmedord, og man ikke kan tilpasse det købte tema i de visuelle tilpasningsmuligheder. Her findes der dog webdesignere som kan være behjælpelige, så man kan få skræddersyet sin hjemmeside til de behov, som man nu måtte have.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.