Lav en hjemmeside og få dit nye job

Flere og flere laver professionelle hjemmesider om sig selv, der præsenterer hvad man kan rent fagligt. På den måde kan man også præsentere tidligere opgaver eller projekter visuelt, men på en måde, der giver et kort, overordnet overblik over, hvad man kan. Er du f.eks. fotograf, vil det være oplagt at lægge dine bedste fotografier op, som viser hvad du kan og hvordan din stil er. Er du derimod grafiker, kan du have fokus på selve hjemmesidens layout og udseende, samt have en beskrivelse af, hvad du beskæftiger dig med og hvad du søger af jobs. Ønsker du at lave film eller journalistisk arbejde, kan du vise dit talent på din hjemmeside ved at lave videomateriale enten i form af tidligere projekter eller noget, du specifikt har lavet til hjemmesiden og formålet om, at skaffe dig selv et job.

Studiejob og job til den nyuddannede

Vælger du at lave en hjemmeside, for at få et studiejob, viser det at du har noget ekstra energi og at du er seriøs omkring, at finde dig et godt studiejob, som du kan få relevant erfaring af. Du kan selv begynde at finde jobs til studerende og nyuddannede, for derefter at henvise til din hjemmeside i din ansøgning eller under jobsamtalen, hvis du føler det relevant. Det kan især være relevant for dig, som er nyuddannet og måske har ventet på et job i flere måneder, at lave en hjemmeside, der viser dine faglige kompetencer. Hvis du hellere vil bruge din hjemmeside som en slags blog og du allerede har et job, kan du eksempelvis i stedet fokusere på din karriere, som f.eks. en karriere hos politiet eller en karriere i Forsvaret, hvis du mener der er en målgruppe for det.

Lav en videopræsentation af dig selv

Vil du være lidt ekstra modig, så forsøg dig med et videoklip, der kort beskriver dig selv, dine kompetencer og hvilke slags job du søger. Sørg for at videomaterialet er i god kvalitet og ikke bare er optaget på din smartphone, da det vil give et billede af, at du har en uprofessionel tilgang til tingene. Det kan være, at du er heldig at du kender én, som har mulighed for at filme dig professionelt til din hjemmeside, eller at du kan finde en professionel, som kan filme dig. Måske har du endda selv kompetencerne til at filme dig selv, så det virker professionelt på modtageren. Sørg for at skrive ned, hvad du vil sige i din præsentation, og øv det for dig selv inden du bliver filmet. Det virker mere selvsikkert at have styr på, hvad du siger. Derudover kan det være en god idé at kigge dig selv i spejlet, imens du øver dig, for at se hvordan din mimik, gestik og holdning ser ud. Du behøver ikke at oversælge dig selv og smile så meget, at det bliver stift at se på, men sørg for at rette ryggen op, at tale roligt, at se frisk ud, at have pænt tøj på, og at smile naturligt, når det passer ind.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!