Sådan får du det optimale ud af dit nye spejlreflekskamera

Annonce

Hele verden står åben for os med et nyt spejlreflekskamera i hænderne. Vi har muligheden for at indfange hele verden gennem linsen; en måde at huske de bedste oplevelser på, f.eks. rejser. Et redskab til at producere flotte billeder til brug på internettet. Men at blive en god fotograf kræver erfaring og teknik. At indfange de bedste billeder gennem linsen er ofte ikke en evne, som vi har fra begyndelsen. Heldigvis findes der muligheder til at blive god på meget kort tid. Muligheder for læring af teknik og øvelser i forhold til spejlreflekskameraet. I denne artikel giver vi vores bud på at få det optimale ud af sit spejlreflekskamera fra start.

Vælg det rette kamera til at starte med

At blive en dygtig fotograf på kort tid kræver også, at vi vælger det rette udstyr i begyndelsen. Markedet indenfor spejlreflekskameraer er enormt. Vi har mange muligheder i alle størrelser og prisklasser. At vælge det rette kamera er en afvejning mellem kvalitet og budget. Men oftest så behøver vi ikke at købe kameraer med alverdens funktioner i begyndelsen. Det kan være en god idé at starte småt; herefter kan vi opgradere til kameraer med flere funktioner. På den måde lærer vi stille og roligt at mestre det simple uden at blive forvirret. Vi skal med andre ord kigge efter det simple, når vi køber det første kamera. Læs bl.a. en guide til startkameraer i denne artikel fra Jyllandsposten.dk.

Undervisning i spejlreflekskamera

Et spejlreflekskamera er et komplekst redskab. Vi har mange flere muligheder på et spejlreflekskamera i sammenligning med f.eks. kameraet på vores mobiltelefon. En række af nye knapper med funktioner springer frem, når vi køber et spejlreflekskamera. På den måde kan vi tage de bedste billeder i diverse sammenhænge; ligegyldigt om det er dags- eller nattelys. Men at justere knapperne på den rigtige måde kræver, at vi ved, hvad alle knapperne betyder. Vi kan hurtigt vide alt om spejlreflekskameraet ved at melde os til fotokurser. Der findes et hav af forskellige udbydere inden for fotokurser, som bl.a. WeTeach.dk. En hjemmeside med mange forskellige kreative kurser. Herunder fotokurser til nybegyndere. Se f.eks. dette fotokursus. Her kan vi komme hurtigt i gang med at samle læring og erfaring med et spejlreflekskamera.

Tag så mange billeder som muligt

Det varierer meget, i forhold til hvad vi hver især ønsker at tage billeder af. Vi er mange, som holder af at skyde naturbilleder; andre holder mere af at tage billeder af det urbane liv eller mennesker. Det centrale er, at vi oplever læring meget hurtigt. Det kræver, at vi tager en masse billeder fra starten. Med andre ord skal vi ikke frygte for vores inkompetence i starten – vi skal omfavne den.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*