Sådan vælger du som webudvikler den bedste a-kasse

Sponsoreret indhold:

Du har garanteret hørt det mange gange før, at det er fornuftigt at være medlem af en a-kasse. Alligevel er der ikke ret mange, der ved, hvilken a-kasse der passer dem bedst, eller hvad a-kasserne står for. Dog kan der være ret mange fordele ved at være meldt ind i den rigtige arbejdsløshedskasse, for den kan være til stor gavn, hvis du en dag skulle miste dit job.

Hvad er en a-kasse?

Inden vi dykker ned i, hvilken a-kasse du skal vælge, er det på sin plads at slå fast, hvad en a-kasse er. Helt overordnet er det en statsstøttet organisation. Du kan se det som en arbejdsforsikring. Nærmere betegnet en forsikring mod arbejdsløshed. Du betaler således et fast beløb – kaldet kontingent – hver måned. Ud over at hjælpe dig med at få dine dagpenge, hvis du skulle blive ledig, hjælper de dig også med at komme i arbejde igen.

Det er ingen hemmelighed, at der findes et bredt udvalg af a-kasser at vælge imellem. Derfor kan det ofte føles uoverskueligt at danne sig et overblik over dem. Heldigvis findes der gode værktøjer, som f.eks. en liste med de bedste a-kasser.

Hvorfor vælge en a-kasse som webudvikler?

Selvom der generelt set bliver mere og mere arbejde til webudviklere, da vi – med hastige skridt – bevæger os mod en mere digitaliseret verden, er det alligevel altid fornuftigt at være medlem af en a-kasse. Selvom du i øjeblikket føler dig sikker i dit arbejde, giver det dig en ekstra tryghed, og det er ikke kun, hvis du bliver arbejdsløs, at de kan træde til. De kan nemlig hjælpe dig i mange tilfælde.

Skulle det ske, at du bliver sygemeldt eller får færre timer, kan de nemlig også hjælpe dig. Ligeledes hjælper de dig, hvis du vil gå på efterløn, når du når alderen, hvor du er berettiget til efterløn.

For at være berettiget til dagpenge eller sygedagpenge skal du dog være opmærksom på, at du skal opfylde visse krav. Fælles for alle a-kasser gælder er nemlig, at du skal have været medlem af a-kassen i minimum et år. Dernæst skal du have haft arbejde i 52 uger ud af de seneste tre år. Til sidst skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, ligesom du skal være aktivt jobsøgende. Det er naturligvis for at sikre, at du kommer i arbejde igen.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge som webudvikler?

Selvom a-kasserne har det til fælles, at de hjælper dig økonomisk, når du bliver ledig eller syg, er der alligevel nogle ting, du bør overveje, inden du vælger, hvilken a-kasse der er bedst for dig. Inden for webudvikling findes der rigtig mange freelancere og selvstændige, og derfor kan der være perioder med meget arbejde, mens der i andre perioder er lavere efterspørgsel.

Derfor bør du finde en a-kasse, der har forstand på din branche. På den måde er du sikker på at få kompetent rådgivning og vejledning, når du skal i arbejde igen. I Danmark er et fagforbund som PROSA oplagt til webudviklere. Det er, fordi de henvender sig til IT-professionelle, og derfor har de en særlig viden og ekspertise inden for netop det felt. Og netop rådgivning, vejledning og ekspertise er det absolut vigtigste at gå efter, når du skal vælge den ideelle a-kasse for dig. Det sikrer nemlig, at du hurtigst muligt kan komme i arbejde igen og gøre det, du brænder for.

 

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.