Støt den grønne omstilling på virksomhedens hjemmeside

Denne artikel kan indeholde betalte links

Den grønne omstilling fylder meget i den moderne verden. Overalt er der muligheder for virksomheder til at forbedre sig med hensyn til at nedbringe deres CO2-udledning. Det er et valg med store indvirkninger på samfundet på lang sigt. En beslutning som kan svær at træffe. De største problemer med udledning af CO2 fra vores samfund kan imødekommes gennem initiativer over for produktionsvirksomheder. Det er ofte i denne type af virksomheder, at vi tænker, at problemet er størst. Men alle virksomheder kan hjælpe til. At vi som firma i nogle tilfælde kan spare penge samtidig med, at vi gør noget godt – det må siges at være et tilbud, som de fleste af os kan affinde os med.

Alle virksomheder har muligheden for grøn omstilling

Mange virksomheder i dag er virtuelle uden fysisk tilstedeværelse. På det moderne markeder er forretninger ofte hjemmesider i form af webshops. På overfladen kan det være svært at se, hvorledes grønne omstillinger kan foretages i disse virksomheder. Det kan f.eks. være transport af varer fra lager til kunde med miljørigtig emballage, eller at sørge for rigtige samarbejder med leverandører. Men for virksomheder findes der også et nemmere alternativ. Et tiltag, som gør, at vi bidrager til nedbringelse af CO2 og sparer penge i kassebeholdningen. Optimering af hjemmesider er en af disse tiltag. Vi har alle én nu om dage. Det handler blot om, at vi er aktive med at lave forandringerne.

Hjemmesider kræver energi i form af servere og elektricitet. Et område, hvor vi kan gøre noget som virksomhed. Her handler det om levering af strøm fra den rigtige leverandør. Der er mange muligheder på markedet. Det handler om at vælge firmaer med specifik fokus på grøn omstilling i forbindelse med produktion af elektricitet. En af mulighederne på markedet er bl.a. Nettopower, der har stort fokus på simpel energiforsyning til kunden, men også gode priser på el. Du kan læse mere om, hvad en normal kwh pris er her, ligesom du kan finde mere om deres tiltag. Et firma med stort fokus på den grønne omstilling. Markedet for elektricitet og firmaer kan være en jungle. Det er ofte ikke et område, som vi tænker meget over i dagligdagen. Energi som vand og el er typisk taget for givet, når vi er på arbejde. Det betyder noget i sidste ende – selv de små tiltag, som at hjemmesiden er forsynet med den rigtige type energi.

Ovenstående med el dækker selvfølgelig kun, hvis du selv har servere, men er det ikke tilfældet, vil du stadig kunne arbejde med den grønne omstilling ved at skifte til en anden el udbyder måske. Har du din hjemmeside hos en eksterne server, kan du med fordel se på, hvordan de arbejder med bæredygtighed.

Grøn omstilling er god signalværdi

Signalværdien i grøn omstilling er ofte meget gavnlig på andre områder af virksomhedens drift. At vise markedet og kunderne sit engagement i grøn omstilling er et signal om goodwill. Et karaktertræk der også vil kunne mærkes på indtjeningen i den anden ende. Kunderne forbinder virksomheden med noget opløftet og godt, når den eksplicit viser en indsats for at nedbringe CO2-aftrykket. Din forretning bliver således politisk med gode resultater til følge. Som kunde vil det føles nemt at vælge mellem to virksomheders service, hvis den ene af mulighederne støtter grøn energi. Vores samvittighed for at støtte virksomheder i kampen for den grønne omstilling kan for mange være med til at styrke samvittigheden.

Virksomhedens hjemmeside kan i den grad blive grønnere. En mindre aktivitet for firmaet med potentielt stort afkast til følge. Vi skal bare række ud efter viden om mulige leverandører for elektricitet – så kan vi vinde på mange områder.

Der er mange andre områder at tage fat i. Det letteste sted man kan starte er ved at skære ned på forbruget af miljøskadelige kemikalier, eksempelvis ved at benytte miljøvenlige rengøringsmidler og håndsæbe. Samt mindske forbrug af emballage og papir, eller i det mindste benytte genbrugspapir.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.