Tips til studiestart

REKLAME

Hvis du er så heldig, at du er kommet ind på dit drømmestudie, er du garanteret spændt på, hvordan dit nye studieliv bliver. Det er for mange noget af en omvæltning at starte på en videregående uddannelse. Og når man er startet, kan man da også for alvor mærke, at voksenlivet banker på. Det er altid godt at få nogle gode råd, når man skal starte på noget helt nyt. Læs med her for og få fire tips til dig, der skal blive god til at studere.

Køb det rigtige udstyr

Når man starter på et studie, er det vigtigt at have det fornødne udstyr. Hvis ikke du har en god computer, som du kan skrive noter og opgaver på, så er det essentielt at anskaffe dig en. Det kan virke som mange penge at skulle investere, men det er en absolut nødvendighed for at kunne yde dit bedste på studiet. Det kan desuden være en god idé at installere Office 2019, så du både får programmer til at skrive, regne og lave præsentationer med.

Udarbejd et budget som du kan holde dig til

Det er bestemt ingen hemmelighed, at som studerende er økonomien stram. Det kan være fristende at ignorere sit overtræk og brug løs af pengene, men det er det dummeste, du kan gøre. Find i stedet ud af, hvad dine udgifter er og sæt dig så ned og udarbejd et budget, som du kan holde fast i de første måneder af studieåret. Prioriter at betale for de væsentlige udgifter såsom husleje og mad, derefter kan du bruge de resterende penge på sjovere ting som tøj og byture eller sætte pengene ind på en opsparing.

Prioritere det sociale højt

Selv hvis du har en stor omgangskreds fra gymnasiet, folkeskolen eller din fritidsinteresse, må du ikke glemme at udvide din omgangskreds med folk fra dit nye studie. Det er hårdt at studere, men det bliver nemmere, hvis man har nogle venner på studiet, man kan dele glæder og sorger med. Dine forældre eller dine venner fra gymnasiet kommer nok aldrig til helt at forstå, hvad det egentlig er, du laver på studiet, så det kan hurtigt blive ensomt, hvis man ikke kan dele sin hverdag med folk, som er indforståede.

Få noget erfaring i den virkelige verden

Det kan være trygt og velkendt at blive på studiet igennem hele ens studietid. Men sandheden er, at livet på studiet ikke er det samme som livet ude i den virkelige verden. Det er en fordel at få ny erfaring, både fordi du vil få en bedre forståelse for, hvad du kommer ud til på den anden side. Men også fordi det vil styrke dit CV. Tag i praktik, tag på udveksling eller få dig et hyggeligt studiejob.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*