Vælg det rigtige CMS-system til din hjemmeside

Annonce

Det er ikke helt nemt at opbygge en flot og tilgængelig hjemmeside. Det tager tid, og det kræver særlige kompetencer, at skabe de helt rigtige rammer, det helt rigtige udtryk og integrere de ønskede funktioner. Det første man skal beslutte sig for, er hvilket CMS-system man skal anvende til opbygning af hjemmesiden. Der findes mange forskellige varianter, som alle bringer forskellige muligheder og begrænsninger med sig.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvor du skal starte, så læs disse råd og bliv klogere på den komplekse men også spændende hjemmesideverden.

 

Afklar dine behov

Før du vælger det system, du skal bruge til at opbygge din hjemmeside, er det vigtigt at du forventningsafstemmer med dig selv eller din kollega. Hvad er selve formålet med hjemmesiden? Skal der være en integreret webshop, skal den have flere sproglag, og hvad må den egentlig koste? Disse og mange flere spørgsmål, skal der tages hensyn til, men et godt hjemmearbejde betaler sig og gør det med garanti nemmere at vælge det helt rette CMS-system.

Det er især vigtigt at gøre sig tanker om, hvor mange penge man ønsker at lægge i en ny hjemmeside. Dette hænger uløseligt sammen med hjemmesidens formål, for hvis man har et ønske om, at den nye hjemmeside skal være virksomhedens omdrejningspunkt og kunne generere mange penge, er det naturligvis vigtigt at investere i et dyrere system med flere muligheder.

 

Vælg det rette CMS-system

Der findes, som sagt, mange forskellige CMS-systemer, og de har hver deres karakteristika. Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvad der findes af gode systemer, får du her en liste over tre af de største CMS-systemer verden over:

  1. WordPress

Det mest udbredte CMS-system i verden. Her får du en billig og brugervenlig løsning med mange muligheder for at opbygge en simpel men god hjemmeside. WordPress er derfor god, hvis du ønsker et overskueligt design, som er nemt at vedligeholde.

  1. Joomla!

Joomla er et godt valg, hvis man ønsker et lidt mere avanceret system end WordPress, men samtidig ikke har kompetencerne til et alt for teknisk system. Joomla! er samtidig særligt anvendelig til at opbygge webshops.

  1. Drupal

Drupal er et langt mere teknisk CMS-system end de to andre, og her vil der i høj grad være brug for hjælp i form af professionelle webudviklere. Dette system henvender sig derfor mest til de virksomheder, der ønsker en ambitiøs og avanceret hjemmeside.

Få professionel hjælp

Guiden her er af den helt forsimplede slags, og der findes mange flere gode råd derude. Og hvis dine egne kompetencer ikke rækker til den helt store research og hjemmesideopbygning, kan det være en god ide at søge professionel hjælp. Det kræver dog et ekstra indgreb i økonomien, hvis man både skal betale for selve systemet og professionel hjælp, men her kan et lån være en god lappeløsning. Et hurtigt lån kan finansiere dine udgifter her og nu, og på sigt skulle den flotte hjemmeside jo gerne have generet nok penge til at betale lånet tilbage.

Har du allerede flere lån i forvejen, kan det være økonomisk fornuftigt at foretage et samlelån, som samler de forskellige lån i ét, så du kan spare penge og derved få større frihed til på sigt at bygge din hjemmeside yderligere op.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.