Sikre din fremtid, før uheldet er ude? Opret en fremtidsfuldmagt i dag

[sponseret]

Sygdom og ulykker er uforudsigelige. Med en fremtidsfuldmagt er du sikker på, at det kun er personer, som du har tillid til, der kan handle på dine vegne.

Det er en ubehagelig tanke, at sygdomme og ulykker uden varsel kan ramme både dig og dine kære. Det er formentlig også årsagen til, at de fleste mennesker undgår at forholde sig til det. Ikke desto mindre er det virkeligheden, og på samme måde som vi forsikrer os mod brand og trafikuheld, så er det også relevant at fremtidssikre vores interesser i tilfælde af, at vi ikke længere selv kan varetage dem. Det er her fremtidsfuldmagter kommer ind i billedet.

I 2017 blev det muligt at oprette fremtidsfuldmagter. En fremtidsfuldmagt kan ses som et redskab, som giver dig indflydelse på, hvilke personer der overtager handlinger på dine vegne, hvis du – mod forventning – ikke længere selv er i stand til det.

Du kan både afgive fuldmagt om dine personlige og dine økonomiske forhold. Du kan blandt andet afgive ret til, at modtageren kan råde over dine penge, sælge din faste ejendom eller repræsentere dig i forhold til de offentlige myndigheder.

Hvorfor er det vigtigt?

Der er i princippet tale om en forsikring af dine interesser, ligesom vi forsikrer os imod indbrud og brand. Det er forsikringer, som de fleste håber på, at de aldrig skal gøre brug af. Det samme gælder for fremtidsfuldmagter – de træder kun i kraft i tilfælde af, at du ikke længere selv kan varetage dine interesser.

Tre gode grunde til at lave en fremtidsfuldmagt i dag

  1. Opret en fremtidsfuldmagt, mens du kan
    Det er selvfølgelig en klar fordel, at du opretter og underskriver en fremtidsfuldmagt, mens du er i stand til det. Det betyder, at du er ved dine fulde fem, når du træffer beslutning om, hvem der for eksempel skal varetage din økonomi.
  2. Undgå umyndiggørelse og værgemål
    En anden vigtig pointe er, at du uden en fremtidsfuldmagt ikke har givet nogen ret til at underskrive og handle på dine vegne. Konsekvensen af det kan i sidste ende være, at du bliver umyndiggjort og sat under værgemål. Det vil betyde, at det er værgemålsloven der bestemmer, hvordan din økonomi skal forvaltes. Hvis du hellere vil have en af dine nærmeste til at træffe beslutninger herom, så er en fremtidsfuldmagt løsningen.
  3. Vælg selv
    En tredje ting er, at du med ro i maven helt selv kan vælge at afgive fuldmagt – og dermed bestemmelse – til en eller flere personer, som du har tillid til. Det vil som regel være familiemedlemmer eller andre personer som kender dine personlige præferencer, og som du stoler på.

Hvordan gør jeg?
Du kan nemt oprette din fremtidsfuldmagt online, eksempelvis på LegalDesk.dk. På LegalDesk.dk skal du udfylde en formular, hvori du bliver stillet en række relevante spørgsmål. Derefter modtager du straks dokumentet digitalt, som du derefter skal underskrive med NemID. LegalDesk.dk sørger for at sende fremtidsfuldmagten til registrering i det offentlige register for fremtidsfuldmagter.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*