Bliv usynlig på nettet med VPN

Sponsoreret indlæg.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er blevet meget mere forbundne over det seneste årti, hvilket især ses med internettets stigende popularitet. Vores privatliv er ikke nær så privat mere, fordi den moderne teknologi fordrer, at vi konstant poster nye ting online for at være med i fællesskabet. Vores telefon og især vores computer er blevet helt uundværlige i hverdagen, og mange bruger computeren til både arbejde og studie, hvorfor der findes rigtigt mange fortrolige informationer på denne. Derfor er computeren blevet meget mere dyrebar, fordi hvis den pludselig bliver hacket, kan det i værste fald betyde, at der er nogen, som forsøger eller lykkedes med at stjæle informationer om dig. Netop på grund af dette er det kun en fordel at sikre sig selv og dermed sin computer bedst muligt, og det er her, at VPN kommer ind i billedet.

 

Dit privatliv er udsat

Der er flere og flere, der påstår, at offentligt WiFi er meget usikker, hvorfor hackere nemt kan få adgang til din computer. Internettet har nemlig mange fælder, og det anbefales derfor altid at benytte antivirusprogrammer. Nogle gange er dette dog bare ikke nok, da det stadig lykkedes hackere at få adgang til din bankkonto eller din facebookprofil. Logger du ind via falske netværk, som dermed er meget usikre, er det nemt for hackere at følge med i, hvad du laver, og dermed få fingrene i alle dine adgangskoder.

 

Hvad er VPN?

VPN står for virtual private network, og sikre altså din anonymitet på nettet. Der findes rigtig mange forskellige antivirusprogrammer, som du kan gøre brug af, og som beskytter din computer i et vist omfang, men det er i dag langt fra nok. Anonymitet er noget, som de fleste især sætter pris på, hvad det er i det virkelige liv eller online, hvorfor det er ideelt at benytte en VPN, som gør lige netop dette; sikrer dit privatliv. For at forklare det enkelt er en VPN et lille program, som du kan bruge til at forbinde med internettet, og som gør din internetforbindelse helt usynlig, så den ikke kan overvåges af andre, uanset hvor du logger dig på. Med en VPN-forbindelse kan du således surfe mere sikkert og privat på nettet, fordi du skaber en krypteret tunnel med internetdata til og fra din computer, hvorfor hackere ikke kan følge med i, hvad du laver. Du kan med andre ord forhindre uvedkommende i at overvåge, hvad du foretager dig på din computer og hermed især på nettet, hvilket langt de fleste jo ønsker. Derfor vil det være nærmest umuligt for nogen at opsnappe dine adgangskoder, og du kan nu koble din computer til et åbent og trådløst netværk, uden du skal frygte for, om det bliver overvåget.

 

Både for private og for virksomheder

VPN kan både bruges af privatpersoner men også af virksomheder. Det ene udelukker ikke det andet, men særligt virksomheder har et ønske om at skjule deres internettrafik og alle deres data. Dette er især gældende for de virksomheder, som har deres egen hjemmeside, som alle deres kunder besøger. Det skal nemlig gerne være helt sikkert for deres kunder at besøge deres hjemmeside, hvorfor alle virksomhedens informationer således skal være anonyme, så konkurrenter ikke kan opsnappe denne. Derfor er det også en god ide for virksomheder at overveje, om de bør have en VPN. Der findes mange forskellige slags VPN-tjenester, så det kan virke som noget af en jungle, men der findes heldigvis rigtig meget information om dette online. Med blot en søgning kommer der tusindevis af søgninger op, hvorfor du helt sikkert kan finde en tjeneste, som passer bedst til dig og dine behov.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.