Det hurtige lån – fordele og ulemper

Annonce

De fleste har hørt om de famøse online lån som f.eks. kviklån, privatlån og SMS-lån. Fælles for dem alle er at de kan optages hurtigt og nemt, og de bliver på den måde en konkurrent for bankerne.

Hvis du går med tanker om at ansøge om et lån online, så er der visse ting du bør overveje grundigt inden du skriver under.

Hvad er ÅOP?

Når du skal optage et lån, hvad enten det drejer sig om et lån i banken eller hos en online udbyder, så er der visse faldgruber du bør undgå.

Prisen på et lån hos en online udbyder dækker nemlig ikke kun over renter. Renterne i sig selv kan være skyhøje, men et kviklån kan også bestå af et utal af gebyrer og andre omkostninger.

ÅOP(Årlig Omkostning i Procent) dækker over de samlede udgifter der er ved et lån. Som hovedregel bør du derfor kigge på en udbyders ÅOP, inden du siger ja til et lån.

Benyt dig eventuelt af en sammenligningsside på nettet for at finde den bedste udbyder til dine specifikke behov, og du kan endda indhente tilbud på lån via SMS.

Typer af lån; desto hurtigere desto dyrere

Hvis banken ikke er en mulighed for et lån, så kan et online lån være den alternative løsning. Et online lån kræver nemlig ikke det store kredittjek, du bliver ikke spurgt ind til formålet med lånet og du kan faktisk optage et lån via SMS.

Der findes en lang række tilbud på SMS lån, hvor du kan ansøge om og få godkendt lån gennem din telefon. Den type lån er måske den aller hurtigste løsning, men dette har givetvis nogle dyre konsekvenser.

Som med alle andre online lån gør det gældende at et SMS lån oftest skal tilbagebetales indenfor en meget kort periode. Derudover betyder de nemme penge at renten bliver skyhøj, og dermed også den samlede ÅOP.

Med SMS lån kan du låne helt ned til 500 kroner, hvilket gør den slags lån belejlig for især unge mennesker. Hvis den slags lån er den eneste udvej for dig eller en du kender, så bør I først og fremmest gøre et godt stykke forarbejde.

Nemme lån kræver god omtanke

Rådfør dig altid med en kompetent fagperson, som f.eks. din bankrådgiver, inden du optager et lån. Sørg for at din indkomst matcher afbetalingen, og at du rent faktisk har råd til at betale pengene tilbage.

Hvis du ikke er påpasselig og optager lånet med stor omtanke, så kan du ende i dyb gælder, der kan påvirke din økonomi mange år ud i fremtiden.

Så hvis du akut har brug for et økonomisk supplement, så gå ikke på kompromis med din research, så du ikke ender med at tage et valg du senere hen vil fortryde.

Søren Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*