Sådan skaber du bedst god omtale for dit produkt

[sponseret]Hvis man vil sælge et produkt, uanset om det er fysisk eller digitalt, så er der bestemte forholdsregler som man skal have med sig. Der er forskellige strategier, som man kan benytte sig af, men fundamentet er oftest det samme. En af grundfundamenterne er at vurdere sin målgruppe. Målgruppen for dit produkt, er nødvendigvis ikke kun dem, som produktet er tiltænkt, men ligeså meget dem, som bliver tiltrukket af produktet. Det er som regel en god idé at have en forholdsvis realistisk målgruppe, som er en smule indsnævret. Hvis man forsøger at ramme en alt for bred målgruppe, så ender det oftest kaotisk og i sidste ende kan det resultere i, at man slet ikke rammer nogen.

Hvordan definerer man sin målgruppe?

At finde sin målgruppe er egentlig en forholdsvis simpel proces, som mest handler om at stille de rigtige spørgsmål. Spørgsmål såsom: Hvem er interesseret i produktet? Hvem gider købe produktet? Hvem er produktet tiltænkt?

Selvom at man har haft en bestemt målgruppe i tankerne under produktudviklingen, så kan man ofte bliver overrasket over, at der er mulige potentiale ekstra kunder. Uanset hvad, så er det vigtigt at finde en klar definition af ens målgruppe før man overhovedet begynder at overveje marketingsstrategier.

Vælg din strategi nøje

Den traditionelle vej at gå er reklamevejen. TV-spots, magasiner, busreklamer osv. er noget som vi alle sammen har kendskab til. I takt med teknologiens udvikling er særligt content marketing blevet populært. Content marketing har fokus på modtageren, og skaber indhold til modtageren, som i sidste ende skal bidrage til forhøjet loyalitet og tillid hos målgruppen. Med andre ord, så skaber virksomheden indhold til målgruppen, da det skaber større interesse inden for ens produkt. Det kunne f.eks. være gennem sociale medier såsom Facebook, Instagram og Twitter.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*