Se dansk TV fra udlandet

Eftersom jeg bor i Thailand har jeg umiddelbart ikke tilgang til at se alle danske TV‐programmer, dette skyldes at licenser til diverse tv-programmer udstedes per landsbasis. Så når du prøver at tilgå visse danske programmer fra udlandet bliver man mødt af beskeder som “Du er i et geoblokeret område, så indholdet på DRTV vil være begrænset.” Eller “Programmet du prøver at se er ikke tilgængeligt i dit område”.

Hvordan ved TV‐selskaberne at man er i udlandet?
Alt internet, og enheder, der er tilkoblet til internettet får tildelt en IP‐adresse. IP‐adresserne er tildelt på landsbasis, og derfor kan man aflæse hvor henne i verden en besøgende på en hjemmeside sidder.

Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg om VPN tjenester, men i dag vil jeg fokusere på de VPN tjenester jeg har benyttet til at se dansk tv fra Thailand de seneste par år.

Men først, hvad er en VPN tjeneste?
VPN står for Virtual Private Netvork, men hvad det reelt er, er et netværk af servere på internettet, som man kan forbinde sig til, og når det sker, er man på internettet via deres internetforbindelse, og når du tilgår hjemmesider og tjenester vil VPN‐netværkets IP-adresse fremgå, og din egen IP‐adresse er nu skjult.

  1. ExpressVPN.
    ExpressVPN har jeg brugt ca. 6 måneder, det jeg kunne lide var at jeg kunne forbinde via et plugin i min browser. Så jeg kunne være på Express VPN‐netværket og se TV via Google CHrome, I mens jeg arbejdede via mit lokale netværk på Firefox. Dette er en god løsning hvis man samtidigt vil arbejde eller bruge internettet aktivt, for VPN forbindelser skaber forsinkelse. Du har adgang til servere over hele verden, og forbindelsen til Danmark var den hurtigste jeg har oplevet på et VPN, men deres abonnement er også lidt dyrere ca. 45 kr. om måneden.
  2. Proxybonanza.
    Proxy bonanza brugte jeg inden Express VPN og AVG´s VPN, som der kommer lidt om i næste afsnit. Proxy bonanza er ganske billig som udgangspunkt, og du kan vælge en enkelt Dansk IP adresse for ca. 40 kroner om måneden, men du er begrænset på hvor mange gigabytes du kan benytte, så det kan hurtigt løbe op hvis du vil se meget fjernsyn. Der er plugin til din browser, men du skal lige sætte det op, og de har ikke lavet det super bruger venligt.
  3. AVG secure VPN.
    Denne tjeneste har jeg benyttet lidt over et år, det jeg kan lide er at det er superhurtigt at skifte mellem landene jeg vil forbinde fra, og der er servere over hele verden. Dette benytter jeg meget i mit arbejde både med hjemmesider og SEO. Bagdelen er dog at AVG secure VPN skifter til VPN for hele computeren der er tilkoblet, dvs. at hvis jeg benytter det til at se TV, så er min bevægelse på internettet, samt arbejde drastisk langsommere.

Konklusion
Vil du benytte VPN til at se fjernsyn uden du har behov for at lave andet på din computer, så er en tjeneste som AVG secure VPN rigtig god. Hvis du kun vil have VPN forbindelse i en enkelt browser, så skal du benytte Express VPN hvis du har stort behov for tv eller Proxybonanza hvis det kun er et enkelt program i ny og næ.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Se kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.