AMP til WordPress

I 2015 havde mobil webtrafik overgået desktop-trafik. Det var på samme tid, at Google lancerede Google AMP (Accelerated Mobile Pages Project). Accelerated mobile sider eller AMP. AMP giver dig mulighed for at optimere din hjemmeside, så den indlæses hurtigt på mobile enheder. Det er naturligvis vigtigt at sikre, at dit websted er mobilvenligt for i nutidens verden er foregår størstedelen af al internet traffik via mobiletelefoner. Siderne skal indlæses hurtigt, og indholdet skal være godt justeret og let at læse. Det er her AMP hjælper med at forbedre brugeroplevelsen såvel som placeringerne i søgemaskinerne. Webstedshastighed er en vigtig rangeringsfaktor, for algoritmerne i søgemaskinerne.

AMP projektet bruger AMP HTML, det er en open-source standard baseret på eksisterende webteknologier. Som giver dig mulighed for at opbygge lette, mobilvenlige versioner af websider. Eller mere simpelt set er det en simpel version af dit nuværende websted.

AMP som et plugin til WordPress og WooCommerce

Har du allerede et WordPress-websted? Intet problem. Du kan integrere AMP til din eksisterende WordPress side. Det er ikke nødvendigt at få et websted bygget fra bunden. Du kan tilføje AMP enten som en hundrede procents løsning hvor at AMP versionen af din side bliver bliver vist uanset hvilken enhed brugerne benytter. Eller du kan benytte AMP som det er tiltænkt, som en selvstændig visning af din side til mobilbrugerne.

I 2020 kan vi ikke ignorere vigtigheden af e-handelsbranchen. Og for at øge din webshops succes skal du have en fed og superhurtig shop. Og heldigvis kan AMP også benyttes til WooCommerce tjenesten, så der er chancen for at den bliver lige så hurtigt som den nyeste Bugatti Veyron.

Opsætning af AMP med WordPress

Der er to gode muligheder for at implementerer AMP på din WordPress

 1. Det officielle AMP plugin til WordPress
 2. Plugin fra AmpforWP

Det officielle AMP plugin

Har du en helt standard side, så skulle du gerne kunne benytte det officielle AMP plugin, og generelt set er det værd at forsøge på alle sider.

Dog har vi gentagende gange set at dette plugin kommer til kort med flere standard WordPress plugins og funktioner.

Fordele

 • Det er gratis
 • Det er lavet af de officielle udviklere af AMP standarden
 • Virker ud af boksen sammen med alle gode temaer og plugin der har AMP for øje

Ulemper

 • Manglende integrationer til mange plugins
 • Ingen direkte support, kun den klassiske support funktion inde på plugin siden

Se det officielle AMP plugin her

AMPforWP

AMPforWP har bygget et helt system af plugins der øger muligheden for at have udvidet AMP funtionalitet på din WordPress side.

Der er nogle få GRATIS plugins til at få dig started, men de fleste plugins er betalte.

Fordele

 • Firmaet har 100% fokus på AMP udvikling
 • De har integration til en masse WordPress plugins
 • Du kan få direkte support på din side, så du er ikke overladt til selv at fejlfinde. Der er mail support, vipsupport m.m.

Ulemper

 • Det er lidt dyrt for deres addons både at købe dem enkeltvis, eller i en pakke
 • Vi har oplevet en del bugs, de bliver altid løst, men det kan godt være irreterende

Se deres system her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.