Elektronik butikker – Hvilke er bedst?

Inden jeg går i gang med at skrive om, hvilke elektronik‐butikker der er værdige for mine elektronik‐anmeldelser, vil jeg først definere, hvilken type butikker jeg skriver om inden for elektronik, da elektronik er et meget bredt begreb.

Her er først lidt nørderi om elektronik.

Elektronik er i alt dets enkelthed oprindeligt videnskab og en teknologi, der indbefatter elektriske apparater, der virker ved elektriske strømning, bliver tilført, eller elektromagnetisme, men lad os ikke komme ind på selve det fysiske aspekt, nok er jeg nørd, men jeg er ikke ingeniør eller fysiker.

De sidste 80 år er elektronikken blevet tilført det digitale aspekt, det vil sige at inden i selve det elektroniske apparat kan der være digital styring, og i nyere tid digital lagring. Se på det sådan her. Til at starte med tilførte man strøm til en maskine, der havde magnetspoler, og derved kunne der opstå bevægelse. Der var ingen digital proces blot bevægelse baseret på videnskaben om elektromagnetisme.

Og i daq, hvor man eksempelvis har aircondition, der styres via digital måling af, hvad temperaturen er i rummet og har en ”lagret” algoritme, for hvor meget den skal tilføre af enten varme eller kulde.

Som du nok kan se, er elektronik et bredt begreb, for der er elektronik alle steder omkring os, her definerer jeg kort de mest brugte elektronik‐kategorier:

  1. Elektronik-komponent‐butikker – Ja, de tre ord sammen viser tydeligt at her er der tale om butikker der sælger de enkelte komponenter til at bygge elektroniske apparater. Jeg nævner i flæng nogle af de mest almindelige elektroniske komponenter som transistorer, spoler, transformatorer, kredse og meget mere. Da min storebror som tiårig begyndte at interessere sig for elektronik, og siden blev uddannet elektronikmekaniker på RISØ, var vores barndomshjem fyldt med elektroniske dimsedutter. Senere da jeg for mange år siden flyttede til København var Brinck elektronik nær Nørreport‐station en af mine foretrukne forretninger, de hedder i dag elextra.dk.
  2. Hårde hvidevarer butikker – Ja, det er naturligvis de store elektroniske apparater vi har i hjemmet, vaskemaskiner, tørretumblere, el-ovnen, min favorit opvaskemaskinen og mange flere. Som underafdeling kan man også tale om elektriske køkkenapparater som blendere, foodprocessorer m.fl. I hvidevarer kategorien er, som du sikkert kan regne ud, ikke er min hjemmebane, så det vil jeg ikke komme nærmere ind på her. Jeg kan nævne butik som Skousen, og el-giganten, men jeg ved ikke meget om den slags butikker, da jeg ikke har købt mange hårde hvidevarer i mit liv andet end et par blendere.
  3. Mobil/kommunikations elektronik – Mobiltelefoni og digital kommunikation i det hele taget er blevet en så stor del af alles hverdag, at det er den største forgrening af elektronik‐branchen. Det er ikke en del som interesserer mig særligt meget, jeg bruger sjældent min mobiltelefon andet end at sætte tegnefilm på til sønnen, derudover ser jeg det bare som et værktøj eller en komponent til det som interesser mig computer‐elektronik og online marketing. Lidt ligesom hvis man er vild med biler, så selv om benzin er essentiel, er benzin ikke noget, man bliver kemiingeniør for at vide mere om.
  4. Computer‐elektronik. Så nu kommer jeg på hjemmebane, som nævnt var elektronik tidligt en del af mit liv, og det var også i 80’erne, at de første hjemmecomputere kom på markedet, og de har altid, har min interesse. Jeg er lidt af en nørd, har både haft internetcafeer været med til at starte komplett.dk op, og samlet mere end 100 computere i mit liv. I bund og grund elsker jeg bare computere.

Mine favorit elektronik‐butikker inden for computer og hardware er:

  1. Komplett.dk – Ja, jeg er måske lidt påvirket af at jeg har været med til at bygge deres danske afdeling op, men jeg har set hvor glidende deres salgs-, support- og reklamationsafdeling virker, og det er i topklasse.
  2. Pro-shop.dk – Det er en klassiker, som jeg brugte rigtigt meget når jeg skulle samle computere inden komplett.dk kom på det danske marked. Gode priser og super support – jeg oplever ofte at pro-shop er lidt billigere end komplett på flere produkter.

Dette var så mine to elektronik butik‐anmeldelser for i dag.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.