Facebook på din WordPress hjemmeside

Facebook er efterhånden blevet et mere eller mindre uundgåeligt socialt medie. Facebook benyttes af rigtig mange mennesker – både private og virksomheder hver eneste dag. Hvis du har en facebookside, så har du med fordel mulighed for at integrere din facebookside på din wordpress hjemmeside. Denne funktion bliver meget ofte brugt af f.eks webshops, som gerne vil have kontakt til deres kunder gennem facebook.

Hvorfor kan det være en god idé at have sin facebookside integreret på sin wordpressside?

Det kan være en god idé at integrere sin facebookside på sin wordpressblog fordi, at du øger dine muligheder for at få ”synes godt om tilkendegivelser” på din side. Det er en meget oplagt mulighed, at få flere ”synes godt om” tilkendegivelser ved at placere en facebookbox på sin hjemmeside, da det som oftest er sådan, at de folk der besøger din hjemmeside er interesseret i indholdet på din side, og dermed har de også interesse i at få nyheder fra dig slået op på deres væg. Derfor er der en stor sandsynlighed for, at de også vælger at følge dig / din hjemmeside på Facebook.

Der er mange muligheder for at integrerer facebook i din WordPress, eksempelvis messenger

Du kan også snakke direkte med dine kunder med facebooks messenger service. Eller hvad med at automatisk publicerer dine blogindlæg på facebook, mulighederne er mange.
Her er 5 Facebook Plugin til WordPress som jeg kan anbefale. Opdateret 2019.

1. Custom Facebook Feed

Med dette Plugin kan du tilpasse dit Facebook Feed, så nyheder på din facebook side, let kan vises på din WordPress. Pluginnet findes i en Gratis og en Premium udgave. De fleste kan klare sig med Gratis udgaven, men vil du vise antal likes, delinger med mere, så skal pengepungen frem og det er lidt dyrt, 49USD om året, eller 99USD ved engangsbetaling.

Gratis
Premium fra 49USD pr. år, eller 99USD som engangsbetaling
Læs mere her

2. Social SEO Facebook Responsive Timeline Fee

Som navnet siger, drejer det sig om social deling, og det er et feed som forestående plugin, der deler dine Facebook-indlæg på din WordPress. Super let og simpelt plugin med få indstillingsmuligheder. Sesignmæssigt har det ikke de store muligheder, men det virker, og er både godt og flot.

Ikke nogen Gratis version
Kun 16USD engangsbetaling
Læs mere her

3. Facebook Thumb Fixer

Facebook benytter Op graph formatet til at hente indhold ind fra hjemmesider. Har din WordPress side ikke Open Graph implementeret, så vil Facebook tage et tilfældigt billede fra din WordPress side, hvis en side eller et indlæg deles på Facebook. Men fortvivl ikke, med dette Plugin kan du selv bestemme hvilket billede der skal vises når en side deles på Facebook.

Gratis
Læs mere her

4. Live Chat with Facebook Messenger

Vil du have chat på din WordPress side, hvorfor ikke benytte Facebooks Messenger, for dine kunder er jo allerede på Facebook. Klart anbefalesværdigt plugin. Selve pluginnet er gratis, men du skal tilmelde dig på Zotabox´s hjemmeside. Gratis tjenesten kan benyttes op til 1000 interaktioner om måneden, der vil være Zotabox logo på, og den kan ikke gemme Emails. Har du brug for flere interaktioner, og vil have rent design, Emails integration, med mere, så koster premium planerne fra 4,99 USD om måneden.

Gratis op til 1000 interaktioner om måneden
Premium fra 4,99 USD om måneden
Læs mere her

5. Super socializer

Ikke nok med at dette Plugin kan stort set alt du har brug for mht. facebook integrering på din hjemmeside, så er det minsandten også Gratis. Her får du deling med tæller, facebook login, facebook kommentar, og meget meget mere. Udover det virker til facebook har det også mange andre sociale medie integrationer, samt kan arbejde sammen med de to populære WordPress Plugins Buddypress og Woocommerce.

Den eneste bagdel ved dette plugin er, at det kan være svært at få sat op og til at virke, specielt da manualen til flere af funktioner er mangelfulde. Så du skal væbne dig med tålmodighed.

Gratis
Læs mere her

Liste med 10 facebook plugins fra Themegrill
Liste med 11 facebook plugins fra ElegantThemes

Hvad er en widget, og hvad kan den bruges til?

En af de mest almindelige måder at integrere din facebookside på din wordpress hjemmeside, er ved en såkaldt ”widget”. At indsætte en widget på sin hjemmeside er nemt, hurtigt og enkelt.

En widget er en slags tilføjelsesprogram til din hjemmeside, som f.eks. ligger i den højre eller venstre side af din hjemmeside. Der findes en masse forskellige typer af widgets, som du kan sætte ind på din hjemmeside. Hvis du gerne vil tilføje en widget til din hjemmeside, skal du gå ind i dit kontrolpanel når du er logget ind på WordPress og trykke i menuen der hvor der står ”udseende”.

Nu vil du få vist en række forskellige typer af widgets, som du kan komme ind på din hjemmeside. For at tilføje et widget til din hjemmeside, skal du trække den widget, du gerne vil have over til højre, hvor der står ”sidebar”.

Når du har lagt et widget over i din ”sidebar”, så vises den pågældende widget på din hjemmeside. Hvis du gerne vil have integreret Facebook med din hjemmeside, så skal du gøre det med en widget. Det gør du ved at trække den widget ind som hedder ”Facebook Like Box”.

Du skal huske på, at du ikke altid bare kan placere din Facebook Like box hvor som helst. Der er nogle wordpress designs, hvor du f.eks ikke kan sætte den i venstre side af din hjemmeside, mens at du med andre wordpress design ikke kan sætte den i højre. Placeringen af din Facebook Like box afhænger altså fuldstændig af hvilket design/tema, du har valgt at bruge til din hjemmeside.

Det bedste du kan gøre er, at prøve dig frem med den bedste placering af din Facebook Like box. Hvis du ikke ønsker at placere din Facebook Like box i en af siderne på din hjemmeside, kan den også sættes ned i bunden af dit website.

Har du problemer med din Facebook Widget?

Vi hjælper dig gerne med din Facebook widget på din wordpress hjemmeside, hvis det driller – og er det “to klik og et flueben” så koster det dig heller ikke noget.

Alt hvad du skal gøre er at oprette en supportsag her:

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!