Kontaktformular – Min top 3

I dag vil jeg beskrive de kontaktformular systemer jeg bedst kan lide at arbejde med i WordPress. Jeg tager udgangspunkt i GRATIS Plugins.

I mange år var Contact Form 7 det foretrukne, og bedste Plugin af de GRATIS kontaktformularer. Men det er med årene blevet både overhalet, og kommet bagud med flere omgange. Det er dog stadigt et stabilt Plugin.

Jeg beskriver de kontaktformularer jeg bedst kan lide at arbejde med. Her på billedet er det Contact form 7 fra min egen kontaktside. Og jeg kan se at det trænger til lidt seriøs styling.

Det er for sådan simpelt nok med en kontaktformular, den besøgende skal kunne skrive nogle oplysninger som Navn, Email, telefonnummer og en besked, eller noget andet, trykke send. Og beskeden med inputs sendes til WordPress ejeren. Måske skal afsenderen også have en beskæftigelse, eller måske noget marketing automation som at modtage en PDF, Rabatkupon eller andet. Så nu begynder jeg allerede at bygge mere på…

Og det er her kontaktformularerne nu om dage skal kunne meget mere. Det er her form buildere kommer ind, de giver mulighed for at lave avancerede formularer, eksempelvis med betingelser/valg som udfylderen laver, der giver forskellige stier og mulighede igennem udfyldningen. Eller hvad med komplekse prisudregninger?

Vi skal heller ikke glemme målsporing, så du kan måle effekten af din marketingsindsats. Og måske vigtigst af alt en Capchta så spam bliver udelukket. Den sidste ting jeg vil nævne inden jeg beskriver min liste, er det latterlige GPDR accept felt, som man også skal have på sin kontaktformular, persondatapolitik godkendelse min bare r.. (som du kan se er jeg ikke glad for det latterlige regelrytteri fra EU’s bureaukrati).

Nåh, men det var kontaktformularer til WordPress det her handlede om.

3 Contact form 7

Old school kontaktformular til WordPress, nemt og lige til. Har også mulighed for at tilføje ReCapchta. Styling, det er lidt gammeldags at kigge på, der skal altså lidt programmering til for at peppe det op. Målsporing, kan lade sig gøre, men ikke for den almindelige bruger. GPDR er også muligt. Der er lidt foura for tiden omkring ReCaptcha, men vi har ikke oplevet problemer med vores kontaktform på siden.

PRIS: GRATIS

Læs mere om Contact form 7

2 Buddyforms

Jeg elsker Buddyforms, de burde være på førstepladsen, specielt med tanke på deres Premium version, men her tager jeg udgangspunkt i GRATIS versionen, det er mest fair overfor de 2 andre gratis kontaktformularer.

Buddyforms, er både moderne at se på og let at arbejde med. Selv hvis man kaster sig ud I de lidt mere avancerede formularer er det let og intuitivt bygget op. GPDR og ReCaptcha er let at implementerer. Målsporing er  der god guide til.
Derudover,  nævner jeg hurtigt FRONT END publishing, BuddyPress integration og meget mere, og det er bare deres GRATIS version. PRO version giver endnu flere features, og muligheder indenfor front end publishing med mere. Til Gratis versionen kan du også tilføje Add ons som Woocmmerce integration.

PRIS: GRATIS
Premium version: Ca.50kr. om måneden, det virker dyrt for et kontakformular plugin, men jeg lover dig, der kan være mange tilfælde at det er godt givet ud.

Læs mere om Buddyforms

1 Forminator Contact Form

Moderne, intuitivt, mange muligheder eksempelvis Quiz, Polls, m.m. Men vigtigst af alt er det moderne look, og det er let at arbejde med. GPDR er muligt at sætte op forholdsvis let, ReCapctcha er også ligetil. Jeg har ikke prøvet at sætte sporing på det, men det vil jeg lige vende tilbage med senere. Det eneste jeg syntes er lidt øv, er den manglende Woocommerce integration, men det er generelt for alle Plugins som Wpmudev laver, men det ændrer sig nok i nærmeste fremtid, da de har droppet deres eget E-commece plugin.

PRIS: GRATIS
MEDLEMSSKAB HOS WPMUDEV: 49USD om måneden, men det giver masser af gode plugins, samt 24 timer support.

Læs mere om Forminator Contact Form

Andre kontaktformularer:
Ninja forms: Ikke gratis
WPforms:Ikke gratis
Jetpacket:Gratis,men i Jetpacket får du en masse ekstra skrald med du ikke skal bruge.
Everestforms: Gratis, kunne let have været I top 3, godt og moderne kontaktform plugin

 

 

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.