Derfor er tekstforfatning alfa og omega til at opnå affiliate-succes

Markedet er blevet hårdere og hårdere, og ser man lidt ud i horisonten, er det ikke noget, der umiddelbart vil blive ændret – tværtimod. Der popper nye affiliate sider op i øst og vest, og man skal derfor gøre noget helt ekstraordinært, hvis man vil bryde gennem forhindringsbarrieren og opnå succes med sine affiliate-sider.

I dette indlæg ser vi ikke på grafikken, opsætningen, tydeliggørelsen af CTA’er osv. Disse har selvfølgelig også betydning, men skal du helt op og ringe, er det et must, at der kommer fokus på tekstdelen, men hvorfor og hvordan skal du gribe det an? Det kigger vi nærmere på her.

 

Lange tekster er Googles livret

Skal du rangere på søgeord samt relaterede dertil, er det mere eller mindre blevet et must, at du har lange tekster. På den måde kan du vise Google, hvad det primære søgeord er ved at få skrevet det mange gange, ligesom en lang tekst også betyder, at du kan få flettet alle LSI’erne (Latent semantic indexing) med ind. Dermed kæmper man ikke kun med om det primære ord, men man rammer også alle longtail m.m., hvilket i nogle tilfælde er der, hvor folk er mest købsklare.

 

Selvfølgelig skal du ikke bare skrive en lang tekst for at skrive en lang tekst – det skal give mening for den besøgende, som vi også kommer ind på nedenfor. Men når det så er sagt, er de lange tekster alfa og omega ift. at få Google til at forstå, hvad siden faktisk handler om, samt om den er relevant for de besøgende, der søger på et givet keyword. Et eksempel på en affiliate-side – der også spiller grafisk – er 3bustilbud. Her er der både lange tekster, men ligeledes har de haft stor fokus på CTA og grafik.

Alt i alt er det bare vigtigt, at du har lange tekster, hvis du vil lege med om topplaceringerne hos Google, men det er ikke kun længden af tekst, som er grunden til netop dette.

 

Hold de besøgende på siden – øg time on site

Udover lange tekster holder søgemaskinerne også øje med, hvor længe folk faktisk bliver på din side. Går de bare lige ind for at hoppe ud med det samme igen, er det ikke så heldigt. Det vidner nemlig om, at det søgeord de klikkede ind gennem, førte dem hen til en side, der ikke var relevant. Det kan godt være, at den i bund og grund var relevant, men måske var indholdet af for ringe kvalitet, for kort eller lignende og kunne derfor ikke holde på den besøgende.
Når det sker, er du på den, fordi en dårlige time on site kan have fatale konsekvenser for rangeringen på Google.

 

Derfor skal du lave noget langt, men også godt content, som kan holde på folk. Jo længere det er, desto bedre – typisk. Det vil nemlig tage længere tid for den besøgende at komme igennem, og du vil hurtigt få nogle meget lange sessioner, hvilket sender et signal til Google om, at indholdet på siden er helt rigtigt ift. de søgeord, den besøgende er kommet ind gennem. Dette afføder dermed længere besøgstid.

 

Kvalitetscontent medfører konverteringer

En ting er selvfølgelig at opnå topplaceringer, men du skal også have de besøgende til at konvertere, når de først kommer ind, og hvordan gør du det? Ja, det gør du såmænd ved at have en så uddybende tekst, at den besøgende får svar på hvert eneste af de spørgsmål, der måtte være – måske endda mere til.

 

Når man har en affiliate-side, er der ikke den luksus, at man har en levende sælger, der kan påvirke kunden i en bestemt retning – nej, teksten er sælgeren, og al information skal serveres på et sølvfad for kunden. Sker det ikke, vælger de blot konkurrenten. Det har aldrig været nemmere, og udvalget har aldrig været større. Så fang forbrugeren med tekst, og giv dem svar på alle HV-spørgsmål, eller hvad der ellers måtte være af info, man som køber har brug for.

 

Teksterne er supersælgeren på en affiliate-side, og der er en tydelig sammenhæng mellem kvalitet af tekster og konverterende kunder. Som ny i branchen – eller erfaren – kan du altså lige så godt gøre det ordentligt fra start. Ellers vil du skulle lave det om på sigt, hvis du vil have fat i konverteringerne.
Du kan se et eksempel på en anden affiliate-side her, som har tekst som den helt store primusmotor.

 

Held og lykke med affiliate-projektet. Og husk nu fokus på dine tekster.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

The field is required.