Oversæt – Få din Woocommerce 100% dansk

Først og fremmest, lav dansk indstilling af din WordPress

Først skal du sikre dig at selve WordPress har den rigtige sprogindstilling, ellers vil din Woocommerce, Tema, eller plugins ikke blive vist på dansk overhovedet.

I din Admin menu skal du gå til Settings/Indstillinger -> Site language/Webstedets sprog -> Vælg Dansk
Ok, nu skulle din WordPress, Woocommerce, Tema og Plugins i teorien være på dansk, men desværre er det ikke så let, der er meget få Plugins og WordPress temaer, som er 100% oversat til dansk, hvis de i det hele taget er oversat til dansk overhovedet.

WooCommerce på dansk guide

Når en Woocommerce version har en 100% dansk oversættelse, så vil den danske oversættelse medfølge og blive installeret, sproget som WordPress bruger følger WordPress sprogindstillingen som vist ovenfor. Men er WooCommerce dansk oversættelsen ikke 100% oversat, skal man selv lægge Woocommerce sprogfilen ind på serveren. Heldigvis er der  de sidste 1.5 år med fulgt 100% dansk oversættelse med Woocommerce.

Hvordan ved du så om det har virket?

Efter du skiftede WordPress sproget til dansk blev store dele af Woocommerce vist på dansk.
I back end står der nu produkter, ordre og lignende i menuen, og i fronten, er kurven eller check ud siden helt eller delvist på dansk.

Woocommerce er kun delvist oversat til dansk, hvad gør jeg?

Er din Woocommerce nu kun delvist på dansk, kan du læse videre her. Er WordPress nu på dansk, men ikke shopdelen, så gå til næste afsnit.

Er eksempelvis din kasse / Check ud kun delvist oversat, så er det sandsynligvis dit tema der ikke benytter Woocommerce 100%. Det kan du i de fleste tilfælde fikse med at oversætte i temaets sprogfil, i få tilfælde kræver det at man koder direkte i temaets filer.

Sådan oversætte du temafilen.  Du skal bruge et program på din computer der hedder poedit, du kan downloade poedit her, det er 100% gratis.

Så skal du finde dit temas sprogfil. Det gør du via FTP, eller din filemanager. Du skal gå til mapperne
wp-uploads -> Themes, og til folderen med navnet på dit aktive tema.

Inde i din temamappe er der højst sandsynligt en mappe der hedder language eller lang. I denne languages mappen skal du finde sprogfilen.

  1. Forhåbentlig indeholder dit tema to filer der henholdsvis ender med, da_DK.mo og da_DK.po.
  2. Findes de ikke, se om der findes en fil der har endelsen .pot.
  3. Er der heller ikke en .pot fil, så skal du tage du tage en hvilken som helst sprogfil, jeg anbefaler en engelsk, eks. en_EN.mo, og en_EN.po.

Du redigere sprogfilen med poedit programmet, du kan nøjes med at oversætte præcis de sætninger der mangler.

Ved 2 og 3 skal du gemme filen som temanavn-da_DK  så vil der blive oprette en .po og .mo udgave.

Din oversatte tema fil gemmer du i  /wp-content/languages/themes/

 

Min Woocommerce blev ikke dansk selv med WordPress som dansk

Har du en meget gammel version af WooCommerce har du muligvis en indstilling–> Settings – > System Status –> Tools der hedder “Force translation” tryk på den.

De ændrer hele tiden så det er muligt du ikke kan finde den funktion. Hvis ikke, så skal du manuelt give WooCommerce oversættelses filen.

1. Gå til https://translate.wordpress.org/projects/wp-plugins/woocommerce/dev/da/default
2. download .mo og .po filerne i bunden af siden (Har du brug for selv at lave ændringer i oversættelserne skal du bruge .po filen, men det er en anden historie)

3. Omdøb filerne til woocommerce-da_DK.mo og woocommerce-da_DK.po

Nu kommer der flere muligheder prøv 4a først
4a. Indsæt filerne på din server i folderen /wp-content/languages/plugins  <– Dette er den korrekte måde, men jeg har oplevet på enkelte installeringer med mystiske temaer, at 4b og 4c. skulle benyttes.
4b. Virker 4a ikke, så indsæt filerne på din server i folderen /wp-content/languages/woocommerce (Folderen “woocommerce” skal sandsynligvis oprettes)
4c.  Virker hverken 4a eller 4b , så er nødløsningen at indsætte po. .mo filerne direkte i WooCommerce language folderen /wp-content/plugins/woocommerce/languages , dette skal så gøres igen og igen, hver gang en nyere opdatering af WooCommerce ikke kommer med dansk sprog.

Nu skulle din Woocommerce gerne være oversat

Er din Woocommerce stadig ikke oversat, er der en stor sandsynlighed for at dit WordPress tema ikke benytter WooCommerce standarden alle steder, hvor der vises Woocommerce relateret tekst. Det ses ofte i temaer der har lavet større ændringer i check ud siden. I det tilfælde skal de manglende fraser kodes ind direkte i templaten.

Har du helt givet op, så tag fat i os. Vi hjælper gerne med at hitte rede i din WooCommerce dansk oversættelse.

Ekstra bonus:
På google søger danskerne mere end to millioner gange om måneden på ordet oversæt, og derfor bliver der også lavet en del tastefejl som oversøt, overslt og oversæy er mere end 12000 gange.

Soren Jensen

Jeg har siden 2004 arbejdet i web branchen. Jeg er online Jedi med knivskarpe skills inden for Web udvikling og Online markedsføring!