Skal du have en WordPress hjemmeside, så har du brug for et WordPress Theme. Du kan se selve WordPress som en bilmotor, men pladearbejdet og farven, det vil sige, udseendet på bilen er kan sidestilles med WordPress temaet.
Hvis man har lyst, tid og programmeringsfærdigheder kan man lave sit eget tema fra bunden, men heldigvis er der tusindvis af WordPress temaer, og der til findes der mere end hundredetusinde forskellige layouts (child themes).
Dvs. at et WordPress tema kan være et komplet layout (design), men mange WordPress temaer tilbyder forskellige layouts eller Child Themes (designs) man kan vælge i mellem til det enkelte tema.
Jeg nævner disse termer i beskrivelserne. Du skal ikke hænge dig i, om det ene tema er et framework eller tema. Eller om det benytter child themes, layouts/designs til implementering af disse designs. Uanset metoden, så betyder det blot mulighed for at implementere og skifte mellem forskellige designs. Alle temaer nævnt herunder har forskellige designs at vælge i mellem.
Med årene er det blevet udviklet mange gode page buildere til WordPress. En pagebuilder gør det let at opstille indholdet på dine sider let, uden at du behøver at kende noget til html kode. Flere buildere har udmærkede front-end buildere, der gør det muligt at redigere og bygge siden, som du ser den i fronten.
Jeg vil kun kort nævne de buildere der findes til mine foretrukne WordPress temaer, men i nær fremtid vil jeg beskrive de forskellige pagebuildere der findes.
Genesis framework (temaet) fra Studiopress er et meget simpelt og stilrent tema. Det er simpelt og godt kodet uden brug af unødvendige scripts, hvilket gør at hjemmesiden kan loade hurtigt.
Hvis man vil skabe et unikt design og samtidigt beholde hastigheden 100% optimalt, er det nødvendig at gøre det med kode, da en pagebuilder vil reducere hastigheden.
Studiopress tilbyder ca. 50 forskellige design, Child themes, at vælge i mellem, som man kan tilføje Genesis frameworket. Disse er ligeledes kodet på samme måde som Genesis, men har mere design og flere muligheder.
Genesis framework 69USD Livstids license som bruges til uendeligt antal sider.
Child themes koster hver 99USD for livstids license, der kan benyttes til én hjemmeside (Genesis frameworket er inkluderet i prisen).
Bonus info: Der findes en hæderlig pagebuilder til Genesis temaet ved navn ”Dynamik gen”. Det koster 99USD om året til en hjemmeside, eller 299USD for livstids license, hvilket gør det lettere at skabe flotte landingssider, der ikke sløver hjemmesiden så meget i forhold til andre pagebuildere, det er en ok, men dyr løsning hvis man absolut vil have en pagebuilder.
DIVI temaet er også et framework, og det er i mine øjne det bedste WordPress Theme på markedet målt på disse tre parametre:
Desværre har det en stor bagdel der tynger det….. hastigheden. Har man en side der benytter flere moduler mange billeder og lignende, så er det som udgangspunkt tungt i røven for at sige det mildt. Heldigvis kan man med lidt hastighedsoptimering gøre hastigheden helt ok. Skal det blive hurtig som eksempelvis Genesis temaet, kræver det helt særlige omstændigheder og en del arbejde.
Begge priser er uden begrænsning for antal hjemmesider.
Årlig pris: 89 USD eller Livstids license: 249USD
Læs mere om DIVI
Dette tema er rigtigt godt til bloggere, nyhedsside, anmeldelser med mere. Selvfølgelig understøtter det også Woocommerce, men jeg vil primært anbefale det til de 3 nævnte formål.
Med temaet har du mulighed for at skabe en mellem til rigtig hurtig hjemmeside, også selv om det benytter Visuel composer som pagebuilder.
Der findes mere end 40 forskellige flotte layouts at vælge i mellem.
Selv om man måske er nybegynder i WordPress, så kan de fleste faktisk sætte en side op med dette tema hvis de har tiden og gider at læse lidt guides. Det er nemlig lavet rigtigt let.
Det eneste der kan være irriterende, er at de har valgt Themeforest som deres salgskanal, og deres license system til aktivering af produkterne er til at lukke op og skide i. Men selve temaet er helt godt!
Et andet forbehold er at temaet har været på markedet i to år og har kun haft 2500 salg indtil nu, om det er nok til at themebuble vil supportere lang tid fremover hvis salget ikke forbedres, kan være tvivlsomt. Men se positivt på det, så chancen for at der er mange i DK, der benytter deres design meget lille.
Pris: 59USD for livstids licence, men supporten er kun for 6 måneder, men kan tilkøbes efter behov.
Mere end 500 000 har købt licence til Avada temaet gennem årene, og inden vi valgte at køre ren DIVI og Genesis til vores WordPress produktion, så lavede vi også en sjat side i Avada.
Temaet er mellem hurtigt som udgangspunkt, og deres egen pagebulder ”fusion builder” er let at benytte.
Designmæssigt er der ok muligheder indenfor de 48 forskellige layouts du kan vælge. Personligt kan jeg ofte spotte en hjemmeside der er lavet i Avada med det blotte øje. Der er selvfølgelig mulighed for at øge udseendets unikhed med kode, men så er der så mange andre temaer man kunne vælge i stedet for.
Det kan varmt anbefales til førstegangsbrugeren, der har lyst til at lave sin egen hjemmeside.
Bagdelen er igen at de bruger Themeforest som salgskanal, så det er samme irritationsmoment som nævnt ovenfor med MagPlus.
Pris: 60USD for livstids licence, supporten er inkluderet i 6 måneder, men kan tilkøbes efter behov.
Har du ikke de store krav til design og vil bare hurtigt i gang med en webshop der ser ok ud og virker, så er StoreFront det absolut bedste bud.
Der findes 14 forskellige Layouts (Child themes) at vælge i mellem, men der er ikke mange i blandt dem at råbe hurra for designmæssigt, men selve Storefront i sig selv er simpelt, lyst og flot.
Det er Gratis og så er det lavet af Woocmmerce selv, så du kan være sikker på at tingene spiller og bliver vedligeholdt.
Kan du ikke kode, men vil gerne lege lidt med design udseende og struktur, så kan du tilkøbe deres StoreFront extension bundle til 69USD, der giver meget flere muligheder for design og ændringer i shoppen.
Pris: StoreFront og child themes er Gratis, valgfrit tilkøb Extenstion bundle for 69USD.